Av allt hushållsarbete är fönstertvätt inte det tråkigaste du kan göra. Ett visst mått av tillfredsställelse infinner sig när det helt plötsligt går att se vad som finns i världen utanför. Vad som däremot gör fönstertvätt till ett tandagnisslande helvete är att det är så sjukt svårt! Det är därför du behöver en eldriven fönsterskrapa.

Vattenexperten

Kärcher Wv 1

Kärcher håller som vanligt fanan högt när det gäller maskiner som sprutar ut vatten på smutsiga ytor. Deras WV 1 Plus är inget undantag, en batteridriven fönstertvätt som suger upp smuts- och överskottsvatten. WV 1 drivs av ett laddningsbart li-ion batteri som räcker till cirka 18 fönster. Batteri och laddare ingår i priset.

Kostar 399 kronor på Byggmax


Rent utan ränder

Electrolux

Electrolux vet vad vill ha. Och det är en maskin som förenklar rengöring av fönster, speglar och kakel. Electrolux Well S7 fönstertvätt har ett litiumbatteri med en kapacitet på 2100 mAh. Du kan således tvätta fönster i upp till 90 minuter. Maskinen har även fått ett mjukt handtag som gör den bekväm att använda. I paketet ingår en sprayflaska, en mikrofibermopp och ett gummimunstycke för rengöring av trånga ytor.

Kostar 595 kronor hos Power


Mer från vattenexperten

Kärcher WV2

Kärcher WV 2 Premium är en batteridriven fönstertvätt med elektrisk sugfunktion som gör att du slipper dropp och irriterande ränder. Sprayflaska och torkduk i en ljuv förening parat med sugfunktion ger effektiv rengöring och skinande rena fönster. Om du tillhör skaran som inte gillar smuts kan vi glädja dig med att du aldrig behöver vidröra smutsvattnet om du använder WV 2.

Kostar 499 kronor på Mediamarkt


Rent och fint

Bosch Glassvac

Håll huset fläckfritt med Bosch fönstertvätt. Denna sladdlösa fönstertvätt är skapad utifrån Bosch erfarenhet från bilindustrin. Gummibeläggningen ”power protection plus” (marknadsmänniskor är för roliga!) levererar resultat utan ränder och – vi citerar – ”utan de irriterande, gnisslande ljuden”. Hur som helst, Bosch Glassvac är utformad för rengöring av såväl hus- som bilfönster, speglar, kakel och dusch. Glassvac har en batteritid på 30 minuter vilket ska räcka till en yta på 105 kvadratmeter.

Kostar 793 kronor hos Byggshop.se


Bra vibrationer

KV4

Kärchers batteridrivna vibrerande fönsterrengörare KV 4 använder sig av elektriskt kontrollerad blötläggning och vibrationer för att ta bort smuts från plana ytor. KV 4 rengör alla släta ytor som fönster, speglar, glasbord, kakel och vad du nu kan tänka dig som är plant. Bara att dra fönsterrengöraren över ytan du vill rengöra, du behöver inte ens skrubba. KV 4 har bara två knappar. Den ena knappen släpper ut vatten, medan den andra knappen styr vibrationerna.

Kostar 599 kronor hos komplett.se

Ingen leda med Vileda

Vileda

Vileda Window Matic gör rent fönster och speglar utan krusiduller och utan att lämna streck efter sig. Ett brett torkarblad och rejält med sug tar bort överflödigt vatten från fönstret. Huvudet är flexibelt. Vileda har ett uppladdningsbart litiumbatteri som räcker till ungefär 60 kvadratmeter på en laddning.

Kostar 479 kronor på Proshop


Smart fisk

Nilfisk

Batteridrivna Nilfisk Smart fönstertvätt ger rena fönster utan ränder. Även Nilfisk kan suga upp vattnet efter sig, vilket vi förväntar oss om man har ordet ”fisk” i sitt varunamn. Nåväl, ergonomisk design gör det lättare att komma in i hörnen på fönsterkarmen. Nilfisk Smart är batteridriven och en laddning ger dig ungefär 25 minuters användning.

Kostar 699 kronor hos Bilia