Vi har väl alla någon gång stått där i vårsolen med fönsterskrapan i den ena handen och en med microfiberduk i den andra. Dropp och blöta kanter är snarare regel än undantag och att lyckas med konststycket att få rena fönster utan ränder … ja, ni fattar.

Lyckligtvis finns det numera ett brett utbud av batteridrivna fönsterskrapor som underlättar, effektiviserar och hjälper dig att snabbt och enkelt tvätta dina fönster.

Vad gör då en elektrisk fönsterskrapa? Enkelt förklarat hjälper den till med att både spraya på rengöringsmedel, rengöra fönstret och slutligen suga upp det smutsiga vattnet så att det inte rinner ner längs fönstret och skapar ränder.


Kärcher WV 6 Plus

Elektriska fönstertvättar

Den kanske mest välkända tillverkaren i produktkategorin erbjuder en mängd olika modeller. Bland annat WV6 Plus med extra lång batteritid och upp till 100 minuters användningstid på en laddning. Modellen väger lätt och har en ergonomisk design vilket gör den lätthanterlig.

Kostar 771 kronor hos Amazon Sverige


Vileda Windomatic Power

Elektriska fönstertvättar

Prisvärd modell från Vileda med turboläge för 50 procent extra sugkraft. Utrustad med ett litiumjonbatteri med kraft nog för att rengöra upp till 120 fönster på en laddning. Smutsvattenbehållaren kan efter användning rengöras i diskmaskin.

Kostar 443 kronor hos Amazon Sverige


Nedis fönstertvätt

Elektriska fönstertvättar

Slipp ränder och spill med Nedis fönstertvätt. 30 minuters batteritid räcker för de flesta av oss. Gummiskrapan dammsuger upp både smuts och rengöringsmedel. En mångsidig maskin som även fungerar på bilfönster, speglar, kakelplattor och duschkabiner. Den löstagbara vattentanken rymmer 150 milliliter.

Kostar 200 kronor hos Kjell & Company


Bosch DIY Glassvac

Elektriska fönstertvättar

Elektrisk fönsterskrapa från välkända Bosch som med en patenterad gummibeläggning, "power protection plus", utlovar snabb rengöring och ett resultat i form av fönster utan ränder. Kompakt design möjliggör hanteringen även i mer svåråtkomliga områden. Glassvac har en batteritid på 30 minuter (upp till 35 fönster eller en yta på 105 kvadratmeter.)

Kostar 706 kronor hos Verktygsproffsen


Leifheit 51003

Elektriska fönstertvättar

Ett set som innehåller allt du behöver för skinande och rena fönster. Med en stand-by-funktion säkerställs att batteriet inte laddas ut i onödan och i paketet ingår även ett 43 centimeter långt förlängningsskaft.

Kostar 565 kronor hos Amazon Sverige


Nilfisk fönstertvätt Smart

Elektriska fönstertvättar

Nilfisk bidrag i produktkategorin levereras med Softgrip-handtag, clips för bälte eller väggfäste och med vinklat huvud för lättare åtkomst och för ett perfekt rent resultat. Lätt och smidig då den väger 585 gram. På en uppladdningstid på 2 timmar har du en drifttid på 25 minuter och en kapacitet av 40–75 kvadratmeter. Det ingår två blad: 280 mm och 170 mm.

Kostar 699 kronor hos Elon