Lyft blicken mot skyarna, snickra ihop din egen drinkvagn och spaka sedan ett radiostyrt flygplan söderut.

För nybörjaren

FMS Easy Trainer

FMS Easy Trainer är tillverkad i slitstark epo-skum, vilket innebär att den klarar av relativt omilda nybörjarlandningar. Vingspannet är 1280 millimeter och motorn är borstfri. Flygplanet behöver kompletteras med radio, mottagare, batteri och laddare. Annars är all elektronik och servon monterade. Modellen kräver enkel montering och lim ingår i förpackningen.

Kostar 1 480 kronor på CDON


Vingavund

Black Horse Piper

Woohoo, nu börjar det liknade något! Black Horse Piper PA-18 Super Cub är ungefär så nära du kan komma ett riktigt flygplan utan licens. Här har du en vingbredd på över tre meter. Längden är över två meter. För att driva detta måste du köpa till 120 kubikcentimeters motor, det är större motorvolym än en moppe samt en massa andra servon och grejer. Drinkvagn och uniform ingår inte heller.

Kostar 18 138 kronor hos Autopartner RC

Med panikknapp

Carbon Cub

Hobbyzone levererar här flygplanet Cub med en vingspann på 1,3 meter. Modellen kräver enkel montering och nödvändigheter såsom radio och servon. Mer finurligt är att flygplanet är utrustat med safe-teknik som hjälper dig att hålla planet stabilt under flygning. Dessutom finns en panikknapp som korrigerar planet när den aktiveras. Stora hjul gör att du inte behöver sidenslät mark för att landa.

Kostar 2 895 kronor hos Cdon


Drönarkomplex

E-flite

E-flite har förmågan att sväva, starta och landa som en helikopter/drönare. Väl uppe i luften kan du övergå till mer normal flygning. Funktionen är förprogrammerad för att det ska ske smärtfritt och utan kraschlandande farkoster med efterföljande tandagnisslan och randomiserat skäll över till exempel att barnens rum inte är städade. Spännvidden är 65 centimeter materialet är skumplast.

Kostar 3 120 kronor hos Cdon


Tora! Tora! Tora!

Zero

Japanska Zero var ett formidabelt jaktflygplan som användes av japanerna när Pearl Harbour bombades. Framför allt var det otroligt lättmanövrerat. Huruvida en Zero i dina händer manövrerar bra eller dåligt låter vi vara osagt. Vingspannet är 1,1 meter och har förstärkta punkter för att du ska kunna flyga mer avancerat. Kräver en del montering, men du har ju en hel semester att spendera i hemmets lugna vrå…

Kostar 2 995 kronor på rconline


It’s me, Mario!

Super Mario

Vad kan vara bättre än att flyga in lågt med den här hos grannen dagen efter grillfesten som du inte blev bjuden till, för att lära hen en lektion i vett och etikett? Enkel att framföra och tyst gång så du klart kan höra grannens delirium tremens-hojtande när hen ser den här susa fram genom hens trädgård.

Kostar 371 kronor hos Proshop