Till helgen som kommer är det CS:GOs tur, komplett med sina världsstjärnor, att visa upp sig och göra en insats mot covid-19-pandemin. I välgörenhetsturneringen Gamers Without Borders samlas flera av världens topplag för möjligheten att hjälpa till.

Gamers Without Borders är en turnering där vinnarna får välja vilken organisation som prispengarna ska gå till. Detta pågår under flera veckor med olika e-sporter i centrum och en total prispott på 10 miljoner dollar (ca: 97 miljoner kronor) kommer att delas ut.

För två veckor sedan spelades Dota 2-delen och vanns av Team Secret, som tillsammans med svensken Ludwig "Zai" Wåhlberg fick dela ut sin del av prissumman, nämligen 750 000 dollar.

Nu är det svenskarna i Fnatic som får möjligheten att vinna hundratusentals dollar för att hjälpa de som kämpar i framkanten av pandemin. Totalt kommer de olika Counter-Strike-lagen att dela ut 2 miljoner dollar. Ytterligare en intressant vinkel av turneringen är att varje karta endast kommer att spelas först till 12 rundor, istället för de vanliga 16.

Fnatic spelar sin första match mot OG ikväll klockan 21:00, och den kan följas här.