Nu blir det enklare att hantera din historik på Facebook. Företaget har lanserat en ny funktion som kallas Hantera aktivitet (eller Manage Activity). Med den får du ett gränssnitt för att hantera många gamla inlägg, kommentarer och annan aktivitet på en gång.

Du kan till exempel markera ett gäng gamla inlägg och radera alla i ett svap. Funktionen kommer även med en annan ny funktion: Möjligheten att arkivera inlägg och annat du publicerat på Facebook. Arkiverat innehåll syns inte längre för någon annan, men raderas inte utan du kan gå in i arkivet och själv titta på dina gamla pinsamheter.

Funktionen rullas nu ut över hela världen och du kommer hitta den så här: gå till din profil, tryck på Mer-knappen välj Aktivitetslogg. Tryck sedan på Hantera aktivitet längst upp (om du inte ser en sådan knapp har den inte aktiverats för ditt konto än).

Facebook skriver att funktionen till att börja med kommer till mobilappen och Facebook Lite. Till webbversionen på dator kommer den vid ett senare tillfälle.