Uppdatering (2020-09-21) 

Läcka påstås visa nya Chromecast i all sin prakt

goole chromecast läcka winfuture sep 2020
Foto: Winfuture

Den tyska tekniksajten Winfuture har postat vad som påstås vara marknadsföringsrenderingar av Googles nya Chromecast, rapporterar The Verge.

Bilderna visar en ny oval hdmi-dongle i plast som tycks vara något större än sin föregångare. Den omdesignade fjärrkontrollen har sedan en ny uppsättning knappar med dedikerade knappar för både Youtube och Netflix.

Google har sedan tidigare sagt att de ska presentera bland annat sin nya Chromecast under ett hårdvaruevent den 30 september.

Uppdatering (2020-09-13):

Fler uppgifter om nästa Chromecast – kan få betydligt krångligare namn

Läckta bilder och uppgifter om Googles uppföljare till Chromecast har sipprat ut under de senaste månaderna, och nu kommer fler uppgifter. Artem Russakovskii från Androidpolice har upptäckt en ny produkt i den amerikanska kedjan Targets system kallad ”Google Chromecast with Google TV”.

I denna lista är denna Chromecast-dongel, som alltså kan få ett mycket längre namn, prissatt till 59,99 dollar, eller ungefär 525 kronor innan svensk moms. Lanseringen är satt till 30 september, så om dessa uppgifter har rätt dröjer det alltså inte länge innan Chromecast-uppföljaren släpps.


Uppdatering (2020-08-24)

Nytt livstecken från Googles "Chromecast-uppföljare"

Google har nu skickat in två nya enheter för registrering hos FCC, USA:s federala myndighet för etermedier. Enheterna misstänks kunna vara Googles omryktade "Chromecast"-uppföljare, rapporterar 9 to 5 Google.

Förväntningen enligt sajten är att enheterna, som har modellnumrena GZRNL och G9N9N, kommer vara de första att drivas av Android TV snarare än att enbart vara Chromecasts.

GZRNL tros var huvudenheten då den beskrivs som en interaktiv mediaströmnings-enhet med stöd för wifi och bluetooth.

G9N9N beskrivs istället bara som en trådlös enhet med bluetooth. Något som säger ganska lite men 9 to 5 Google misstänker att det kan handla om en möjlig fjärrkontroll till "GZRNL".

Uppdatering (2020-06-03) 

Uppgifter: Så kommer Googles Chromecast-uppföljare se ut

I början av mars rapporterade 9 to 5 Google att Google har en ny uppföljare till Chromecast på väg, som blir en helt ny produkt med kodnamn Sabrina och Android TV-operativsystemet.

XDA Developers påstår sig ha kommit över äkta renderingar från Google som visar hur mediaspelaren kommer se ut.

Bilderna kommer från en betaversion av mjukvaran till enheten som har delats av en utvecklare. Förutom renderade bilder hittade XDA Developers en marknadsföringsvideo daterad från 10 oktober 2019 som visar hur enheten ansluts till tv:n och aktiveras.

I videon visas också framsidan av den fjärrkontroll som tidigare avslöjades i ett FCC-dokument. Fjärrkontrollen har en cirkulär navigeringsknapp längst fram och sex andra knappar, bland annat för Google Assistant.

Mjukvaran avslöjar också att ”Sabrina” kommer ha stöd för hdr med Dolby Vision och använder en integrerad processor från Amlogic.