Testad produkt: Batavus Torino E-Go+ 2020
Pris: Från 18 990 kronor hos Prisjakt

Betyg 4 av 5

Omdöme

Torino är en bekväm och pigg cykel som ger mycket för pengarna. Det här är det perfekta valet för dig som vill komma igång med cyklingen men verkligen inte vill kämpa oavsett omständigheterna.

Positivt

  • Pigg motor
  • Bekväm sadel och styre
  • Prisvärd
  • Trevliga växlar

Negativt

  • Ofta trampa-luft-känsla
  • Fälgbroms
  
En av de största målgrupperna när det kommer till elcyklar är stadsmänniskan som vill slippa kollektivtrafiken och istället ta cykeln till och från jobbet, men utan att för den delen bli helt slut i uppförsbackarna.

Batavus Torino är tänkt för just den här typen av användare, som med lätthet vill trampa fram på gatorna i ett bekvämt, upprätt läge med lågt insteg. Här finns såväl korg som pakethållare, framlyktor som bromsljus, samt styrlås som hjullås. Sadeln är mjuk och bekäm och likaså styret. Vi får helt enkelt allt som krävs för en bekväm och smidig resa på gatorna.

Batavus Torino
Torinos skärm är något sparsmakad men ger oss den information vi behöver.

Torino har fem olika assistansnivåer och sju växlar. Växlarna fungerar fantastiskt bra och tjorvar aldrig under tiden vi testar. Det finns även ett gångläge som hjälper oss på traven när vi puttar cykeln. Bromsarna är hydrauliska men fälgbromsar, vilket inte är riktigt lika kraftfullt som skivbromsar och kan dessutom fungera sämre beroende på väderlek.

Pigg men ojämn motor

Motorn är av framhjulsmodell från Bafang och batteriet sitter placerat under pakethållaren. Det här påverkar hur kraften från motorn disponeras. Motorn är väldigt pigg, men dessvärre inte alltid vid rätt tillfälle. Det här leder till att vi måste trampa som sjutton inför uppförsbackarna för att få med oss hjälp uppför backen, och att vi ganska ofta har känslan av att trampa luft medan vi glider fram likt på en elmoped.

Läs även: Rejäla cykellås som håller tjuven borta

I övrigt har vi ingenting att klaga på när det kommer till motorn eller batteriet. När vi listar ut hur vi ska hantera assistansen behöver vi aldrig kämpa ens i riktigt branta uppförsbackar och batteriet ger en räckvidd på åtminstone sju mil även på högsta möjliga nivå.

Batavus
M3 rekommenderar

Specifikationer

Modell: Batavus Torino E-Go + 2020
Testad: Maj 2020
Tillverkare: Batavus
Hastighet: 25k m/h
Hjulstorlek: 28 tum
Motor: Framhjulsmotor, Ananda 29 Nm.
Batteri: Ego Smart 400 WH
Räckvidd: 4-7 mil. Vid test över 7 mil med max assistans.
Display: Ego Smart
Broms: Fälgbroms, fotbroms
Dämpning: Odämpad
Växlar: Shimano Nexus 7
Vikt: 22 kg
Övrigt: Framlykta, bromsljus, kedjeskydd, korg, hjullås, styrlås, 5 assistansnivåer.
Pris vid test: 17 980 kronor 
Pris: Från 18 990 kronor hos Prisjakt

Betyg: 4 av 5