I mars bekräftade HBO och Naughty Dog att de ska göra tv-serie av The Last of Us, ett projekt som ersätter det segdragna projektet att göra film av spelserien.

Craig Mazin, som producerade och skrev manus till Chernobyl, ska producera och skriva manus tillsammans med Neil Druckmann på Naughty Dog. Nu har även svenska Johan Renck, som regisserade alla fem avsnitten av Chernobyl, tillkommit i projektet.

I en intervju med Discussing Film avslöjar Johan Renck att han är exekutivproducent för serien och ska regissera ”minst” pilotavsnittet. Men eftersom det är en fortgående serie kommer han inte kunna vara lika involverad som med Chernobyl.

Han berättar också att producenterna har haft många diskussioner om hur de ska gestalta spelets huvudpersoner. Alla som har spelat spelet vet hur Joel och Ellie ser ut, hur de rör sig och hur de låter. Det skiljer sig från både Chernobyl där nästan ingen har sett eller hört någon av figurerna, och projekt som bygger på böcker där läsarna har format sina egna interna föreställningar om figurerna.