Uppdatering 2020-07-27

Galaxy Watch 3 visas upp i läckt video

Youtubern Techtalk TV har släppt en video där han går igenom detaljerna för vad som påstås vara den kommande Samsung Galaxy Watch 3. Något som först uppmärksammades av Sammobile.

Enligt Techtalk TV kommer klockan släppas i två versioner, en på 41mm och en på 45mm och ha ett utseende som påminner mer om en traditionell klockan än en smartklocka. Skärmens storlek är på antingen 1,2 eller 1,4 tum och skyddas av Gorilla Glass DX samt omges av en ram i rostfritt stål.

Likt sin föregångare har Galaxy Watch 3 en roterande infattning som nu gjorts tunnare samt två fysiska knappar. Klockan är smuts och vattentålig enligt IP68 och ska klara av ett vattendjup på 50 meter i upp till 10 minuter.

I nuti klockan finner vi 1GB RAM och 8GB lagring samt sensorer för hjärtfrekvens, blodtryck, GPS med mera.

Samsung förväntas visa upp Galaxy Watch 3 officiellt i början av augusti.

Uppdatering 2020-07-26

Samsung-app avslöjar nya handgester på väg till Galaxy Watch 3

Samsung Galaxy Watch 3:s officiella app har nu släppts på Google Play Store. Till följd har flera av den kommande smartklockans nya funktioner redan avslöjats av XDA Developers och 9to5Google

Galaxy Watch 3 kommer bland annat få två nya handgester. Den ena gör det möjligt att tysta larm eller inkommande samtal genom att vrida på vristen och den andra gör det möjligt att svara på samtal eller ta en bild med kamera-appen genom att knyta näven.

Samsung Galaxy Watch 3 kommer nu också ha möjligheten att upptäcka fall. Detta innebär att om användaren faller omkull och inte reser sig inom 60 sekunder så kommer klockan smsa dess nödkontakter alternativt ringa det lokala nödnumret.

Appen har även blivit mer tillgänglig för synskadade genom att det nu går att kontrollera storleken på text och ikoner samt välja ett färgfilter för skärmen.

Uppdatering 2020-06-22

Uppgifter: Läckta bilder visar Galaxy Watch 3

Teknikläckan Tecktalktv har publicerat nya bilder på vad som påstås vara Samsungs kommande Galaxy Watch 3.

Bilderna visar hur klockan ser ut med skärmen påslagen och avslöjar ett bekant användsgränssnitt från tidigare modeller.

Det är oklart om klockan i bilderna föreställer den kommande 45mm- eller 41mm-storleken.

Sam Mobile noterar även att ikonerna för kalendern och Galaxy Store har en ny design i bilderna. Något som talar för en uppdaterad version av Samsungs operativsystem Tizen.

Uppdatering 2020-06-08 

Supportsidor för Galaxy Watch 3 dyker upp i Sydkorea

Samsung lanserar snart nya Galaxy Watch-modeller, rapporterar Sam Mobile. Företaget väntas enligt sajten lansera en ny klocka tillsammans med Galaxy Note 20 och Galaxy Fold 2 i augusti, och under en kort tid låg nya supportsidor på den sydkoreanska webbplatsen uppe.

Galaxy Watch 3 kommer i fyra modeller med beteckningarna SM-R840NZKAKOO, SM-R840NZSAKOO, SM-R850NZDAKOO, och SM-R850NZSAKOO. Varför Samsung kan välja att gå direkt från "Galaxy Watch" till "Galaxy Watch 3" är i dagsläget oklart.

Enligt tidigare rykten ska klockan komma i modeller med 41 millimeter och 45 millimeter boett, med och utan 4g/lte. Klockorna har godkänts av kinesiska, amerikanska och thailändska myndigheter.

Sam Mobile påstår att Galaxy Watch 3 kommer få dubbelt så mycket lagring som tidigare, 8 gigabyte, och att den ska tillverkas i både stål och titan.