Mängder av Twitch-kanaler har till synes från ingenstans drabbats av en stor mängd anklagelser om upphovsrättsbrott från RIAA, Recording Industry Association of America, rapporterar The Verge.

Materialet ska främst gälla inspelade klipp från Twitch-streamares gamla livesändningar. I vissa fall ska klippen vara flera år gamla.

Med inspelade klipp menas videor från en sändning som inte är längre än 60 sekunder. Klippen utgör ofta de mest slagkraftiga delarna av sändningen och fungerar som en introduktion för nya tittare.

Bland etablerade streamers är det inte ovanligt att ha ett arkiv med flera tusen klipp. Om ett Twitch-konto får tre stycken "strikes" så blir det permanent bannlyst från streamingtjänsten.

Enligt Twitch Support ska nedtagningarna gälla för klipp med bakgrundsmusik från 2017-2019. Deras råd till streamers är att ta bort klipp där de är osäkra på om de har rättigheterna på sin sida. Streamingtjänsten jobbar nu för att ta fram verktyg som gör det lättare att ta bort flera klipp på en gång.

Läs också: Twitch - Streama själv eller följ andra - så kommer du igång