När du har varit instängd i flera månader och undvikit vänner, familj och släktingar börjar diverse födelsedagar och övriga speciella dagar att staplas upp på varandra. Oavsett om du är i riskgrupp eller inte finns det goda skäl att inte delta i dessa event, om de nu hålls överhuvudtaget.

Varför inte passa på att istället skicka iväg en gåva för att visa att du ändå tänker på personen i fråga? En presentlåda är perfekt för att visa omtanke och det finns mer än bara blommor och choklad som kan överlämnas.

Som att handla från delikatessdisken

ostogram

Har du en finsmakare i släkten och vill unna personen den där lilla extra vardagslyxen så har Ostogram flera olika lådor med ostar. Du kan till exempel välja ostar från vissa speciella nationaliteter eller en mängd olika storlekar.

Pris: 200 – 1500kr beroende på storlek
Typ av present: Presentlåda med diverse ostar och andra charkdelikatesser
Var: ostogram.se/sv

Netflix and snacks

godisboxen

Det kan vara gott att ha någonting att tugga på när man kurar upp sig på kvällen med en film. Godisboxen ger dina bekanta då en mängd olika smaker man kan välja mellan. Men var nu snäll och ge bort de godissmakerna personen uppskattar så du inte finner dem i ett skåp nästa gång du är där.

Pris: ca 150 – 500kr
Typ av present: Godis för alla smaklökar
Var: godisboxen.se

En gåva för framtiden

Smartbox

Kanske är du mer sugen på att ge bort en present så det finns någonting att längta till när denna pandemi äntligen är över? Kika då in på Smartbox där du kan ge bort olika upplevelser där ni tillsammans kan hitta på olika upplevelser. Spökvandring, spa-upplevelse och paddla kajak är bara några av alla äventyr ni kan hitta på.

Pris: 250 kronor och uppåt
Typ av present: En upplevelse
Var: smartbox.com/se

En blomma om dagen

Interflora

En lite mer traditionell gåva är heller inte att underskatta. Låt din kollega som nyligen slet häcken av sig för att kamma hem den där sista försäljningen för att uppnå budget, eller sambon som alltid är där för dig få lite extra uppskattning genom en bukett med blommor. På Interflora får du välja mellan en mängd olika buketter som bland annat är uppdelade efter att passa just det tillfället som du söker.

Pris: Ca 200 kronor och uppåt
Typ av present: Blommor och det lilla extra
Var: interflora.se

Blandad kompott av prylar

Bluebox

Beslutsångest kring vilken present man vill ge bort drabbar även de bästa. Här kan det då vara bra med ett stort utbud av produkter och en stor variation mellan dessa. Allt ifrån muggar till skoputs-set kan hittas på Bluebox.

Pris: Ca 200 kronor och uppåt
Typ av present: En stor mängd med blandade produkter
Var: bluebox.se

Något som aldrig kan bli fel

Chokladfabriken

Med en chokladask blir i handen kan du skänka glädje till vem som helst. På Chokladfabriken har de till och med en särskild sektion som de kallar för coronagåvor med tanken att skänka lite glädje under denna tid. Om du hellre söker något som varar en längre period kan man även gå kurser för att lära sig att göra praliner.

Pris: 95 kronor och uppåt
Typ av present: Choklad
Var: chokladfabriken.se

Till den vuxna mottagaren

Vinoteket

Ett gott rött eller vitt vin slår sällan fel. När du dessutom kan välja mellan en stor variation av viner från hela Europa finns det garanterat något som passar mottagarens smaklökar. Glöm inte att byta leveransadressen bara, samt att mottagaren måste vara över 20 år gammal för att kunna ta emot paketet.

Pris: 100 kronor och uppåt
Typ av present: Vin
Var: vinoteket.se

Välja själv-varianten

hooray

På Huuray kan du välja presentkort till en mängd olika affärer och webshoppar. Presentkortet kan antingen levereras som ett sms eller e-post. Här finns dessutom förmånen att presentkortet kan skickas direkt, om du nu av någon anledning kan ha glömt bort den speciella dagen.

Pris: 100 kronor och uppåt
Typ av present: Presentkort
Var: huuray.se