Den hederliga transistorradion är borta för alltid, men det finns fortfarande radio vars utseende påminner om det förflutna, fast de numera har ett flertal extrafunktioner uppstoppat i ärmen. 

Kompakt design

JBL

JBL Tuner är en kompakt och bärbar bluetooth-högtalare med dab-radio och schysst ljud. Enkelt att lyssna på dina favoritlåtar och radiostationer var som helst, tack vare ett uppladdningsbart batteri som klarar upp till åtta timmars speltid.

Har du inte tillgång till digitalradio kan du enkelt byta till hederlig analog fm-radio. Fem programmeringsbara knappar så att du enkelt hittar dina favoritstationer. Och tack vare bluetooth kan du ansluta din mobil till den om radion envisas med att inte spela låtar av din favoritgrupp.

Kostar 890 kronor hos Ullared Digital

Tivolimusik

Tivoli

Tivoli är en klassiker när det handlar om kompakta radio. Tivoli Audio Model One Digital kan spela musik från dab/dab+, hederlig fm-radio, wifi samt blåtand. Det där spelar mindre roll då en Tivoli kan köpas endast på grund av sitt snygga yttre. Plus i kanten för flerfunktionsratt och digital navigeringsskärm som förenklar att byta kanaler eller streama spellistor.

Kostar 2 490 kronor på CDON


Med kompisen på tivoli

Tivoli Pal

Tivoli Audios PAL BT är som namnet antyder en kompis (pal). Perfekt för dig som vill ha lite kvalitetsljud till frukosten på morgonen. Pal har 16 timmars batteritid, am/fm-radio och bluetooth. Det är okomplicerad liten bordsradio som även kan hantera strömmad musik från din padda eller telefon. På baksidan sitter en traditionell 3,5 millimeters-ingång för den som vill vara riktigt analog.

Kostar 1 790 kronor på CDON


Charmant

Sangean

Den lilla Genuine Mini FM från Sangean är ett litet charmtroll med fint ljud i pipan. En fm-mottagare med klassisk look omgivet av ett trächassi. Den kittlar onekligen vår retronerv. Retro eller ej, den har aux-ingång och kan även kopplas ihop med dina smarta eller osmarta grejer via bluetooth samt 36 timmars batteritid.

Kostar 848 kronor hos Computer Salg


Bärbar dab

Philips

Philips satsar på klassisk skrivbordsdesign med sin bärbara radio AE5220. Den har förinställda dab+- och fm-kanaler med snabbsökning för dab+. Skulle det digitala trilskas med dig när du ska shejka loss till Svensktoppen kan du istället ratta in analoga fm-sändningar.

Kostar 931 kronor hos Proshop


Plåtlåda

Panasonic

Med ett utseende som skulle kunna vara en futuristisk matlåda låter Panasonics RF-D10EG-W DAB dig njuta av digitalradion. Ljudet pumpas ut från en 10 centimeter stor (liten?) högtalare som kan justeras med fem förinställda equalizerlägen. Tio kanaler kan hållas i minnet och en stor lcd-display förklarar för dig vad det är du lyssnar på.

Kostar 867 kronor hos CDON


Rule Britannia!

Roberts Radio

Vad sägs om en Union Jack-inspirerad radio med både dab och fm-radio? Roberts Radio Revival är just detta. En bärbar radio med 1950-tals design och hölje med läderstruktur. Ett måste på landstället eller i hemmet. Själva lådan är gjord av ett trämaterial som ger en varm och bra ljudbild.

Kostar 1 990 kronor på Snyggt Ljud