Drygt en vecka efter att Whasapp började erbjuda pengaöverföringar i Brasilien har landets centralbank dragit in tjänsten.

Techcrunch skriver att centralbankens beslut grundas i att de vill bevara en konkurrenskraftig miljö inom mobila betalningar och att de inte haft ordentlig möjlighet att utvärdera och analysera Whatsapps betaltjänst innan den börjat rullas ut.

Brasiliens bankar har nu bett Mastercard och Visa, som är några av Whatsapps samarbetspartners, att pausa samtliga överföringar. Att gå emot beslutet kan bland annat leda till böter.

Sedan tidigare arbetar Brasiliens centralbank även på en egen betaltjänst, PIX, som har över 1000 samarbetspartners och är tänkt att släppas i november.

Brasilien utgör den näst största marknaden i världen för den Facebook-ägda meddelandetjänsten efter Indien.

Tidigare:

Den Facebook-ägda meddelandeappen Whatsapp har nu börjat med pengaöverföring, rapporterar Techcrunch.

Från och med måndag kan användare i Brasilien både skicka och ta emot pengar via Whatsapp genom ett Facebook Pay-konto som har ett Visa eller Mastercard-kort kopplat till sig via en lokal samarbetspartner som Banco de Brasil, Nubank eller Sicredi. Betalningshanteraren Cielo samarbetar också med Whatsapp för att hantera transaktionerna.

Betalningstjänsten är kostnadsfri att använda för privatpersoner medan för företag tar Facebook en serviceavgift på 3,99 procent. För att genomföra en transaktion krävs antingen en sexsiffrig PIN-kod eller fingeravtryck.

Sedan tidigare är det känt att Whatsapp i flera månader testat en variant av sin betaltjänst i Indien. Enligt Techcrunch har företaget dock inte lyckats expandera ännu på grund av det pågående arbetet med lokala regleringar. Indien och Brasilien utgör Whatsapps största, respektive näst största, användarmarknader.

Vilka länder som kommer få ta del av Whatsapps pengaöverföringstjänst härnäst är just nu okänt.

Läs också: Whatsapp kan utöka antalet använder i grupp- och videosamtal