Vi har redan testat Pro-versionen av Huaweis senaste P40-flaggskepp. Men det tar inte slut där Företaget har nu bekräftat att man släpper "värstingvarianten" Huawei P40 Pro Plus i Sverige i juli.

Huawei P40 Pro Plus är utrustad med en Ultra Vision Leica Penta-kamera baserad på företagets hittills största CMOS-sensor. Sensorn mäter 1/1,28 tum och ger kameran 50 megapixels upplösning samt Full Pixel Ocat PD Autofocus som utlovar snabbt autofokus och bra mörkerbilder.

Mobilens Ultra Wide Cine-kamera ligger på 40 megapixel och det finns en superzoom som ger en optisk zoom på 10x och en digital zoom på 100x. En frontmoterad 32 megapixels kamera med IR-djupsensor, motivisolering och bokeh-effekter kan sedan används för selfies. Multikamerasystemet arbetar tillsammans med Huawei XD Fusion Engine för att slå samman och bearbeta data från flera källor och förbättra bildkvaliteten.

Bildkskärmen är en Huawei Quad-curve Overflow med tunna ramar, slimmade hörn och fingeravtrycksläsare inbyggd direkt i skärmen. Inuti mobilen arbetar en Kirin 990 5G SoC-processor med integrerat 5g-modem och wifi 6 plus-teknik (160MHz). Mobilen har också stöd för 40W trådlös Huawei Supercharge och ett Supercool 4-i-1-system för att hålla nere temperaturen.

Mobilen har inte tillgång till Googles appar utan använder sig istället av Huaweis officiella appbutik Appgallery.

Huawei P40 Pro Plus kommer i färgerna svart och vitt. Rekommenderat cirkapris ligger på 13 990 kronor för modellen med 8GB minne och 512GB lagring.

Läs också: Test - Huawei P40 Lite - bra prestanda till ett lågt pris