BMW har nu visat upp nya BMW M5 och BMW M5 Competition. Båda bilarna kommer med varsin högvarvande 4,4-liters V8-motor med BMW M Twinpower Turbo på 600 hästkrafter till BMW M5 och 625 hästkrafter för BMW M5 Competition samt ett vridmoment på 750 newtonmeter.

BMW M5 gör 0-100 km/h på 3,5 sekunder medan BMW M5 Competition gör det på 3,3 sekunder.
Kombinerad bränsleförbrukning för både BMW M5 och BMW M5 Competition ligger på 10,6 – 10,5 l/100km med 242-239 g/km CO2-utsläpp.

Sett till modellernas design återkommer de karaktäristiska dubbelnjurarna, motorhuv i aluminium, främre sidopaneler med M-gälar, M-specifika ytterbackspeglar och takdel i kolfiberförstärkt plast. De nya uppdaterade BMW-njurarna har placerats lite längre ner på fronten och kromdesignen ramar in de båda delarna som utgör grillen.

Nya designinslag inkluderar också de L-fromade ljusrören som vill framhäva de nya led-strålkastarna, tunnare väggar på de M-specifika dubbla avgasrören och de tredimensionella led-baklyktorna.

Fordonen kommer med inbyggda körlägen som anpassar förarkontroller samt en ny display på 12,3 tum. Mittkonsolen har två nya kontrollknappar för snabb tillgång till systeminställningar och en M Mode-knapp växlar mellan ROAD och SPORT-läge. BMW M5 Competition har även ett TRACK-läge för körning på racingbanor.

En Setup-knapp låter föraren sedan göra individuella konfigureringar efter situation och preferens. Via touchscreen eller iDrive-kontroll kan föraren ändra inställningar för motor, fjädring, styrning och M xDrive-system.

Nya BMW M5 och BMW M5 Competition lanseras i sommar. Rekommenderat cirkapris för BMW M5 är 1 167 500 kr och ytterligare 88 000 kr för Competition-paketet.

Läs också: Apple "Car Key"-funktion dyker upp i IOS 13.6