Microsoft har nu beslutat att stänga ner sin livestreamingtjänst Mixer. Istället har Microsoft slutit ett avtal med Facbook som kommer göra så att Mixer-användarna kommer att flyttas över till Facebook Gaming, rapporterar Mspoweruser.

Bytet till Facebook Gaming kommer ske under de kommande veckorna och Mixer kommer att stänga ner helt den 22 juli. I samband med det kommer alla Mixer-länkar och appar att dirigera om användare till Facebook Gaming.

Användare som varit partners med Mixer kommer automatiskt att bli partners med Facebook Gaming och existerande avtal kommer fortfarande att gälla. Användare uppmanas också att använda upp plattformens egen valuta Ember och Sparks innan tiden går ut. De som ändå har återstående Ember eller prenumerar på betalkanaler eller Mixer Pro kommer att få Xbox-presentkort istället. 

Microsoft satsade stort på Mixer förra året genom att värva flera stora streamers som Ninja och Shroud till att sända exklusivt via tjänsten. Det är för stunden oklart exakt vad som händer med dessa megastreamers. Ninja skriver bland annat via Twitter att han har "en del beslut att fatta".

Läs också: Nytt Stadia Connect-event i juli - besked om fler spel väntas