Här samlar vi det vi vet om kommande serier och filmer på Disney Plus.


På Disney Plus just nu:


Det stora dragplåstret den här gången är Black Panther: Wakanda Forever, den senaste filmen i Marvels cinematiska universum som kan ses från och med den 1 februari. I rollistan återfinns välkända namn som Angela Bassett, Martin Freeman och Julia Louis-Dreyfus.

Föredrar du tv-serier kan du spana in Fleishman is in Trouble, där Jesse Eisenberg spelar en nyskild man som lämnas ensam med två barn. I övriga roller ser vi Claire Danes, Lizzy Caplan och Adam Brody. Premiärdatumet är satt till den 22 februari.

Fem dagar senare är det dags för Darby and the Dead, en tonårskomedi där vi får följa eleven Darby Harper som har fått förmågan att se döda människor efter en nära-döden-upplevelse.

I övrigt bjuds vi bland annat på nya avsnitt av National Treasure: Edge of History, Star Wars: Uslingarna, Criminal Minds: Evolution, Big Sky och Bob’s Burgers.

Missa inte: Vi testar Disney Plus – en filmtjänst för nördar och barnfamiljer


Fler kommande filmer och serier

Mandalorian

The Mandalorian säsong 3

Den omåttligt populära Star Wars-spin-offen som tog världen med storm 2019, signerad Jon Favreau (Avengers, Iron Man). Här får vi följa Mandalorian, en ensam prisjägare som lever på att utföra uppdrag och hitta nya måltavlor. Men när han en dag får i uppdrag att ta med sig en förskräckligt söt och kraftfull liten krabat, som internet snabbt döpte till Baby Yoda, vänds hans tillvaro upp och ner.

Premiär: 1 mars 2023

Se första och andra säsongen på Disney Plus här!


Ahsoka Tano

Ahsoka

Här får vi utfärda en så kallad spoiler-varning för de som inte är bevandrade i Star Wars-universumet sedan innan. Jedin Ahsoka Tano dykte först upp i animerade animerade serien Clone Wars som Anakin Skywalkers padawan och har sedan dess gjort succé i andra säsongen av The Mandalorian. Rosario Dawson, som porträtterade henne i det sistnämnda fallet, repriserar här sin roll i serien som ska utspela sig parallellt med serien.

Premiär: 2023. Tills dess, lär dig om Ahsokas bakgrund i sista säsongen av Clone Wars på Disney Plus här!


The Rangers of the New Republic

Från skaparna av The Mandalorian kommer serien som utspelar sig parallellt med The Mandalorian och Ahsoka. Alla tre serierna ska flätas ihop och leda till ett stort crescendo!

Premiär: Inte officiellt, förmodligen under 2023.


Lando

Lando

Lando Calrissian dök in i alla våra hjärtan i Star Wars Episod V, och återuppstod i en hyllad insats av ingen mindre än Donald Glover i Solo. Om det är Glover eller till och med Billy Dee Williams som iklär sig rollen som den charmiga smugglaren Lando återstår att se.

Premiär: Inte officiellt


The Acolyte

Tidigare i år fick vi reda på att Leslye Headland, en av skaparna bakom Netflix-serien Russian Doll, höll på att arbeta med en Star Wars-serie som utspelar sig under en tid i universumet vi vet väldigt lite om. Nu vet vi att det är en actionthriller med inslag av kamsport, och att The Acolyte kommer utspela sig under "High Republic"-eran, det vill säga 200 år innan The Skywalker Saga.

Premiär: Inte officiellt.


Läs även: Bästa serierna på Disney Plus just nu