Här samlar vi det vi vet om kommande serier och filmer på Disney Plus.


På Disney Plus just nu:


Det här kommer till Disney Plus i oktober

Det stora dragplåstret den här gången är Andor, en ny Star Wars-serie som låter oss följa piloten Cassian Andor (Diego Luna) som var en av huvudpersonerna i filmen Rogue One. De tre första avsnitten kan ses redan nu och därefter kommer ett avsnitt per vecka fram till säsongsavslutningen den 23 november.

En annan Star Wars-nyhet är Tales of the Jedi, en animerad antologiserie som kan ses från och med den 26 oktober.

Föredrar du Marvel kan du spana in Werewolf by Night från och med den 7 oktober. Här får vi följa en grupp monsterjägare som samlas på Bloodstone Castle i samband med att deras ledare har dött.

På filmfronten kan vi nämna Hocus Pocus 2 som är en uppföljare till den populära skräckkomedin från 1993. I huvudrollerna ser vi Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy och Doug Jones.

Vidare bjuds vi på Rosaline, en ny romantisk komedi som baseras på Romeo & Julia. Filmen får premiär den 14 oktober.

En annan nyhet är Candy: A Death in Texas, en blodig miniserie som utspelas på 1980-talet. I huvudrollen ser vi Jessica Biel och samtliga fem avsnitt kan ses den 12 oktober.

Missa inte: Vi testar Disney Plus – en filmtjänst för nördar och barnfamiljer


Fler kommande filmer och serier


Ahsoka Tano

Ahsoka

Här får vi utfärda en så kallad spoiler-varning för de som inte är bevandrade i Star Wars-universumet sedan innan. Jedin Ahsoka Tano dykte först upp i animerade animerade serien Clone Wars som Anakin Skywalkers padawan och har sedan dess gjort succé i andra säsongen av The Mandalorian. Rosario Dawson, som porträtterade henne i det sistnämnda fallet, repriserar här sin roll i serien som ska utspela sig parallellt med serien.

Premiär: 2023. Tills dess, lär dig om Ahsokas bakgrund i sista säsongen av Clone Wars på Disney Plus här!The Rangers of the New Republic

Från skaparna av The Mandalorian kommer serien som utspelar sig parallellt med The Mandalorian och Ahsoka. Alla tre serierna ska flätas ihop och leda till ett stort crescendo!

Premiär: Inte officiellt, förmodligen under 2023.


Lando

Lando

Lando Calrissian dök in i alla våra hjärtan i Star Wars Episod V, och återuppstod i en hyllad insats av ingen mindre än Donald Glover i Solo. Om det är Glover eller till och med Billy Dee Williams som iklär sig rollen som den charmiga smugglaren Lando återstår att se.

Premiär: Inte officielltThe Acolyte

Tidigare i år fick vi reda på att Leslye Headland, en av skaparna bakom Netflix-serien Russian Doll, höll på att arbeta med en Star Wars-serie som utspelar sig under en tid i universumet vi vet väldigt lite om. Nu vet vi att det är en actionthriller med inslag av kamsport, och att The Acolyte kommer utspela sig under "High Republic"-eran, det vill säga 200 år innan The Skywalker Saga.

Premiär: Inte officiellt.


Mandalorian

The Mandalorian S03

Den omåttligt populära Star Wars-spin-offen som tog världen med storm 2019, signerad Jon Favreau (Avengers, Iron Man). Här får vi följa Mandalorian, en ensam prisjägare som lever på att utföra uppdrag och hitta nya måltavlor. Men när han en dag får i uppdrag att ta med sig en förskräckligt söt och kraftfull liten krabat, som internet snabbt döpte till Baby Yoda, vänds hans tillvaro upp och ner.

Premiär: Februari 2023.

Börja titta på första och andra säsongen på Disney Plus här!


Läs även: Bästa serierna på Disney Plus just nu