Marvel, Star Wars och Pixar. Det är bara några av de universum vi kommer få möjlighet att dyka in i när Disneys streamingtjänst lanseras i Sverige den 15 september. Än så länge är utbudet lite tunt på Disney Plus, men företaget har avslöjat flera riktigt spännande serier som har premiär inom kort. Här listar vi några av de vi ser mest fram emot!

Missa inte: Så ser du Disney Plus i Sverige

Mandalorian

The Mandalorian

Den omåttligt populära Star Wars-spin-offen som tog världen med storm i fjol, signerad Jon Favreau (Avengers, Iron Man). Här får vi följa Mandalorian, en ensam prisjägare som lever på att utföra uppdrag och hitta nya måltavlor. Men när han en dag får i uppdrag att ta med sig en förskräckligt söt och kraftfull liten krabat, som internet snabbt döpte till Baby Yoda, vänds hans tillvaro upp och ner.

Den efterlängtade andra säsongen av Mandalorian kommer i höst, men redan nu kan du se den första säsongen på Disney Plus.

Premiär: Första säsongen finns redan att se, säsong 2 kommer i oktober 2020.


Falcon

The Falcon and Winter Soldier

Efter att Captain America lämnat över sin sköld till Falcon i slutet av Avengers Endgame slår Sam Wilson sig ihop med Steve Rogers följeslagare och tillika tidigare nemisis Bucky Barnes, även kallad Winter Soldier.

Mycket mer än så vet vi inte om den här serien, mer än att vi får sex avsnitt i augusti och att det är Anthony Mackie och Sebastian Stan som repriserar sina tidigare roller.

Premiär: Augusti 2020


Wanda Vision

WandaVision

Wanda Maximoff, även kallad Scarlet Witch, och den artificiella intelligensen Vision får äntligen leva sitt liv tillsammans efter Avengers: Endgame. Men allt är inte som det verkar. Marvel tycks verkligen ta ut svängarna i den här serien och skådespelarna har själva beskrivit den som "super avant-garde" och "konstig". Skådespelarna som porträtterar huvudrollerna i fråga är såklart Elizabeth Olsen och Paul Bettany.

Premiär: December 2020

Läs också: Här streamar du alla superhjältefilmer från Marvel


Monsters Inc

Monsters at Work

Vad hände egentligen i Monstropolis efter att Sully och Mike Wazowski listat ut att skratt var mycket mer effektivt än skrik? I denna spin off-serie till dunderhiten Monsters Inc får vi följa Tylor Tuskmon, ett nyutexaminerat monster som inte vill något hellre än jobba med sina två största idoler.

I de engelska röstinsatserna återkommer bland annat John Goodman och Billy Crystal som även spelade dunderduon Sulley och Mike i originalfilmen.

Premiär: Våren 2021


Loki

Loki

Håll ögonen öppna för nu är den ökända rackartygaren och vår mest älskade anti-hjälte i farten igen! Loki kommer tillbaka i sin egen serie som utspelar sig efter Endgame. Loki har nämligen fått tag i Tesserakten och använder den för att resa genom tiden och förändra människans historia.

Självklart är det Tom Hiddleston som återigen axlar rollen som Thors adoptivbroder.

Premiär: Våren 2021


What if

What if...?

Vad hade hänt om vissa viktiga händelser i Marvel-universumet hade slutat helt annorlunda? I den här animerade serien får vi följa The Watcher som observerar hur världen sett ut om till exempel Hulken, Black Panther eller Thor gjort någonting annorlunda.

Flera av de ursprungliga skådespelarna kommer tillbaka för att göra rösterna till sina animerade karaktärer. I huvudrollen som The Watcher hör vi Jeffrey Wright, känd från bland annat Westworld.

Premiär: Sommaren 2021


Obi Wan

Obi-Wan

Allas vår favorit-jedimästare är tillbaka! Obi-Wan, porträtterad av ingen mindre än självaste Ewan McGregor, planeras få en helt egen serie på Disney Plus. Här får vi sex avsnitt som utspelar sig mellan Episod III och IV. Det betyder med andra ord att den här serien tyvärr inte kan överlappa The Mandalorian, som utspelar sig efter Episod VI.

Mycket mer än så vet vi inte om serien, mer än att regissören Deborah Chow som jobbat med Mandalorian innan även är med på det här projektet.

Premiär: Inget officiellt datum än.


Läs även: Allt om Disney Plus