Här samlar vi det vi vet om kommande serier och filmer på Disney Plus.


På Disney Plus just nu:


Det stora dragplåstret den här gången är nya avsnitt av The Mandalorian, den oerhört populära Star Wars-serien där vi får följa en prisjägare och hans gröna vän Grogu (även känd som Baby Yoda). Det sista avsnittet av den tredje säsongen visas den 19 april.

Den 5 april är det premiär för The Good Mothers, en italiensk dramaserie som handlar om tre kvinnor som bestämt sig för att hjälpa en åklagare att klämma åt deras maffiafamiljer.

Två dagar senare kan du se Tiny Beautiful Things, en ny originalserie som handlar om en kvinna som skriver relationsråd samtidigt som hennes eget förhållande faller i bitar.

Den 28 april visas Peter Pan och Lena, en så kallad ”live-action remake” av den animerade klassikern från 1953. Filmen har regisserats av David Lowery och i rollistan återfinns flera välkända namn, däribland Jude Law.

Du kan även spana in nya avsnitt av Grey’s Anatomy, den långlivade dramaserien som handlar om ett sjukhus i Seattle.

Missa inte: Vi testar Disney Plus – en filmtjänst för nördar och barnfamiljer


Fler kommande filmer och serier


Ahsoka Tano

Ahsoka

Här får vi utfärda en så kallad spoiler-varning för de som inte är bevandrade i Star Wars-universumet sedan innan. Jedin Ahsoka Tano dykte först upp i animerade animerade serien Clone Wars som Anakin Skywalkers padawan och har sedan dess gjort succé i andra säsongen av The Mandalorian. Rosario Dawson, som porträtterade henne i det sistnämnda fallet, repriserar här sin roll i serien som ska utspela sig parallellt med serien.

Premiär: 2023. Tills dess, lär dig om Ahsokas bakgrund i sista säsongen av Clone Wars på Disney Plus här!


The Rangers of the New Republic

Från skaparna av The Mandalorian kommer serien som utspelar sig parallellt med The Mandalorian och Ahsoka. Alla tre serierna ska flätas ihop och leda till ett stort crescendo!

Premiär: Inte officiellt, förmodligen under 2023.


Lando

Lando

Lando Calrissian dök in i alla våra hjärtan i Star Wars Episod V, och återuppstod i en hyllad insats av ingen mindre än Donald Glover i Solo. Om det är Glover eller till och med Billy Dee Williams som iklär sig rollen som den charmiga smugglaren Lando återstår att se.

Premiär: Inte officiellt


The Acolyte

Tidigare i år fick vi reda på att Leslye Headland, en av skaparna bakom Netflix-serien Russian Doll, höll på att arbeta med en Star Wars-serie som utspelar sig under en tid i universumet vi vet väldigt lite om. Nu vet vi att det är en actionthriller med inslag av kamsport, och att The Acolyte kommer utspela sig under "High Republic"-eran, det vill säga 200 år innan The Skywalker Saga.

Premiär: Inte officiellt.


Läs även: Bästa serierna på Disney Plus just nu