Än så länge är utbudet lite tunt på Disney Plus, men nu har Disney presenterat en drös sprillans nya serier som kommer exklusivt till deras streamingtjänst under de kommande åren, och erbjudit närmare information om när vi kan få se de sedan tidigare utannonserade titlarna. Här samlar vi det vi vet om kommande serier och filmer på Disney Plus:

Läs även: Här hittar du hela utbudet på Disney Plus


Nomadland

Nomadland

Efter att ha hamnat i ekonomisk kris 2021 tar Fern sitt pick och pack för att börja leva som nomad utanför samhället. På sin resa genom det amerikanska lansskapet får hon stifta bekantskap med andra som valt samma livsstil. Den här kritikerrosade, dokumentärliknande filmen med Francis McDormand i huvudrollen kammande hem hela tre Oscarsstatyetter på årets gala!

Premiär: 30 april


Cruella

Cruella

Hur blev egentligen den elaka Cruella De Vil den hänsynslösa antagonisten vi känner henne som i 101 dalmatiner? I den här filmen får vi följa hur Estella, med drömmar om att bli modedesigner, måste slå sig fram på Londons gator. Bland rollerna hittar vi bland annat Emma Stone och Emma Thompson.

Premiär: 28 maj


Ahsoka Tano

Ahsoka

Här får vi utfärda en så kallad spoiler-varning för de som inte är bevandrade i Star Wars-universumet sedan innan. Jedin Ahsoka Tano dykte först upp i animerade animerade serien Clone Wars som Anakin Skywalkers padawan och har sedan dess gjort succé i andra säsongen av The Mandalorian. Rosario Dawson, som porträtterade henne i det sistnämnda fallet, repriserar här sin roll i serien som ska utspela sig parallellt med serien.

Premiär: Inte officiellt, förmodligen under 2022. Tills dess, lär dig om Ahsokas bakgrund i sista säsongen av Clone Wars på Disney Plus här!The Rangers of the New Republic

Från skaparna av The Mandalorian kommer den här serien som kommer utspela sig parallelt med The Mandalorian och Ahsoka. Alla tre serier ska flätas ihop och leda till ett stort crescendo!

Premiär: Inte officiellt, förmodligen under 2022.


Lando

Lando

Lando Calrissian dök in rätt i allas våra hjärtan i Star Wars Episod V, och återuppstod i en hyllad insats av ingen mindre än Donald Glover i Solo. Vidare det är Glover eller till och med Billy Dee Williams som iklär sig rollen som denna charmiga smugglare i Lando återstår att se.

Premiär: Inte officielltThe Acolyte

Tidigare i år fick vi reda på att Leslye Headland, en av skaparna bakom Netflix-serien Russian Doll, höll på att arbeta med en Star Wars-serie som utspelar sig under en tid i universumet vi vet väldigt lite om. Nu vet vi att det är en action thriller med inslag av kamsport, och att The Acolyte kommer utspela sig under "High Republic"-eran, det vill säga 200 år innan The Skywalker Saga.

Premiär: Inte officiellt.


Moon Knight

Moon Knight

Något av en doldis i Avengers-sammanhang är mångfacetterade karaktären Moon Knight, som vi tidigare bara sett i Marvels serietidningar. Bakom superhjälten är Marc Spector, tidigare boxare som blivit legosoldat och involverad i Egyptiska gudar. Som Moon Knight är han en superhjälte med många personligheter vars krafter är beroende av måncykeln.

Just nu ryktas det om att Oscar Isaac ska inta rollen, vilket skulle innebära att Issac kan kryssa för hela tre Disney-baserade universum på sin lista då han sedan tidigare spelat antagonist i X-men: Apocalypse, samt Poe Dameron i de nyaste Star Wars-episoderna.

Premiär: Inte officiellt.


Ms Marvel

Icke att förväxla med Captain Marvel! Ms Marvel är Kamala Khan, ett stort Avengers-fan som skriver fanficton om sina favoritsuperhjältar, när hon successivt själv börjar få superkrafter. I huvudrollen ser vi Iman Vellani, och serien har faktiskt redan nu börjat spelas in med ett planerat premiärdatum i slutet av 2021.

Premiär: Slutet av 2021.


Andor

Rebelpiloten Cassian Andor som vi först fick stifta bekantskap med i Rogue One får nu en alldeles egen serie! Den här utspelar sig innan Rogue One och ska dyka upp på Disney Plus under 2022. I övrigt vet vi väldigt lite om serien utöver att Diego Luna är tillbaka i huvudrollen.

Premiär: Under 2022.


Mandalorian

The Mandalorian S03

Den omåttligt populära Star Wars-spin-offen som tog världen med storm 2019, signerad Jon Favreau (Avengers, Iron Man). Här får vi följa Mandalorian, en ensam prisjägare som lever på att utföra uppdrag och hitta nya måltavlor. Men när han en dag får i uppdrag att ta med sig en förskräckligt söt och kraftfull liten krabat, som internet snabbt döpte till Baby Yoda, vänds hans tillvaro upp och ner.

Den andra säsongen var inte ens avslutad när vi fick reda på att vi kan vänta oss den tredje säsongen under jul 2021. Börja titta på första och andra säsongen på Disney Plus här!


Monsters Inc

Monsters at Work

Vad hände egentligen i Monstropolis efter att Sully och Mike Wazowski listat ut att skratt var mycket mer effektivt än skrik? I denna spin off-serie till dunderhiten Monsters Inc får vi följa Tylor Tuskmon, ett nyutexaminerat monster som inte vill något hellre än jobba med sina två största idoler.

I de engelska röstinsatserna återkommer bland annat John Goodman och Billy Crystal som även spelade dunderduon Sulley och Mike i originalfilmen.

Premiär: Våren 2021


Loki

Loki

Håll ögonen öppna för nu är den ökända rackartygaren och vår mest älskade anti-hjälte i farten igen! Loki kommer tillbaka i sin egen serie som utspelar sig efter Endgame. Loki har nämligen fått tag i Tesserakten och använder den för att resa genom tiden och förändra människans historia.

Självklart är det Tom Hiddleston som återigen axlar rollen som Thors adoptivbroder.

Premiär: 11 juni 2021


What if

What if...?

Vad hade hänt om vissa viktiga händelser i Marvel-universumet hade slutat helt annorlunda? I den här animerade serien får vi följa The Watcher som observerar hur världen sett ut om till exempel Hulken, Black Panther eller Thor gjort någonting annorlunda.

Flera av de ursprungliga skådespelarna kommer tillbaka för att göra rösterna till sina animerade karaktärer. I huvudrollen som The Watcher hör vi Jeffrey Wright, känd från bland annat Westworld.

Premiär: Sommaren 2021


Obi Wan

Obi-Wan Kenobi

Allas vår favorit-jedimästare är tillbaka! Obi-Wan, porträtterad av ingen mindre än självaste Ewan McGregor, planeras få en helt egen serie på Disney Plus. Det här är inte det enda bekanta ansiktet vi kommer få se, även Hayden Christensen kommer reprisera sin roll som Darth Vader, tidigare Anakin Skywalker, i serien.

Här får vi sex avsnitt som utspelar sig 10 år efter Revenge of the Sith, det vill säga mellan Episod III och IV. Det betyder med andra ord att den här serien tyvärr inte kan överlappa The Mandalorian, som utspelar sig efter Episod VI.

Premiär: Inget officiellt datum än, börjar spelas in under 2021.


Läs även: Allt om Disney Plus