Att se efter sin mentala hälsa är otroligt viktigt och självklart finns det prylar som kan ge oss lite hjälp på traven i vardagen. Här listar vi några prylar som kan ge dig bättre koll på din mentala hälsa, reducera stress och allmänt förgylla dagen.

Beuer solljuslampa

Artificiellt solsken

Under årets mörka, kalla månader kan det vara svårt att hålla humöret uppe. Med hjälp av ljusterapi kan du lura hjärnan att det inte alls är gråruskigt utomhus utan att du fått din beskärda del av solsken. Du behöver såklart inte gå till någon dyr mottagning för detta, numera finns det dagsljuslampor som fixar det här hemma precis när du vill. Det finns flera olika modeller – det här är till exempel en lite mindre version som passar till skrivbordet.

Beurer Daylight Therapy Lamp TL 20
Pris
: 499 kronor hos Netonnet.


Squegg

Smart stressboll

Hur smidigt är det inte att bara klämma ut stressen med hjälp av en stressboll? Numera finns det smarta, uppkopplade versioner som låter dig hålla koll på trycket och samtidigt hjälper dig träna upp greppet. Squegg är en av dessa, som kommer i mysigt silikon och kopplas till din mobil via bluetooth. Med den tillhörande appen kan du se hur din handstyrka förändras över tid.

Squegg
Pris
: 37 dollar (cirka 350 kronor) hos Amazon.com.


Sensate

Lugna nerverna

Långvarig stress kan påverka vår mentala hälsa negativt över tid. Sensate säger sig kunna använda ljudvågor för att lugna ner nervsystemet. Med hjälp av infraljud ska den här lilla klumpen hjälpa till med att reducera stressen. Sensate placeras på din bröstkorg, kopplas till din mobil och ska sedan lugna ner din vagusnerv med hjälp av vibrationer och lugnande ljud.

Sensate
Pris
: 331 euro (cirka 3 500 kronor) hos Getsensate.com.


The Pip

Koll på stressen

Vill du hantera din stress bättre? The Pip är en liten manick som mäter din stress med hjälp av att hålla koll på din EDA (electrodermal extivity), det vill säga aktiviteten av svettkörtlar, på fingertopparna. Tillsammans med en tillhörande app visualiserar den stressnivåerna och använda olika redskap för att bli mer harmonisk.

The Pip
Pris
: 149 euro (cirka 1 550 kronor) hos thepip.com.


Massagedyna

Appstyrd massage

En riktigt bra ryggmassage kan vara precis vad som behövs efter en tuff dag. Tyvärr har vi inte alla någon lämplig massör till hands när vi kommer hem. Inga problem, den här uppkopplade massagedynan kirrar biffen! Med hjälp av appen Braintronics kan du ställa in dina egna massagescheman, med allt från shiatsu till rullmassage.

Casada Quattromed V BT
Pris
: 4 495 kronor hos Massagestolhemma.


Leaf chakra

Stilren tracker

Vill du få bättre koll på din hälsa utan att behöva använda ett aktivitetsarmband? Leaf Chakra kan hängas som smycke runt halsen eller klämmas fast i en resår. Den håller sedan koll på alla möjliga olika aspekter av din hälsa, såsom sömn, aktivitet och menscykel.

Leaf Chakra
Pris: 119 dollar (cirka 1 100 kronor) hos Bellabeat.com.


Muse 2

Smart pannband ger bättre fokus

Svårt att hålla koncentrationen? Muse läser av din hjärnaktivitet (EEG), puls, andning och rörelser för att räkna ut din mentala status och därefter skräddarsy en perfekt meditation till just dig. Blunda och följ med meditationen och tracka ditt resultat i den tillhörande appen.

Muse 2
Pris
: 270 euro (cirka 2 800 kronor) hos Choosemuse.com.


Luftfuktare

Bättre luft

Med väldoftande aromer och lugnande ljus mår vem som helst bättre! Den här luftfuktaren sprider doft från valfri aromatisk olja. Med hjälp av tillhörande app kan du styra fuktnivå och bestämma vilken färg som passar bäst för tillfället.

Maxcio Aroma Diffuser
Pris
: 39,99 euro (cirka 420 kronor) hos Amazon.de

Casada Quattro V-BT

Bästa pris just nu: 5495 kr