Vissa skruvar går heller inte att komma åt med skruvdragare och för oss tar det ett par timmar innan grillen var på plats. Men det är helt klart värt jobbet.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Landmanns Avalon PTS+ 3.1 är en riktigt gedigen pjäs och den ger jämn värmefördelning på en grillyta som räcker till för de flesta. Priset är lite högt men så är också det här en kvalitetsgrill där varje detalj är påkostad. Rekommenderas!

Positivt

  • Kvalitetskänslan.
  • Bra storlek.
  • Jämn värme.

Negativt

  • Lite knölig montering.
  • Dyr.
Orsaken till att den här grillen är så tung är att den håller riktigt hög kvalitet. Det isolerade locket känns otroligt stabilt med gavlar av formgjuten aluminium. Grillgallret av gjutjärn är rejält och förvaringsskåpet känns gediget. 

Jämn värme och lagom format

Som modellnamnet antyder har grillen tre brännare, samt en kokplatta på höger avlastningsyta. När vi testar att grilla nötkött tillsammans med grönsaker noterar vi snabbt att värmen är mycket jämnt fördelad, och den tydliga termometern i locket gör att vi alltid har full koll på hur varm grillen är med stängt lock. Den lilla hyllan är också smidig att använda när vi vill flytta undan grönsaker eller köttbitar för varmhållning.

Den elektriska tändaren missar aldrig när vi startar grillen, men skyddsplåtarna ovanför brännarna gör att det är lite svårt att se om det brinner. Fördelen med plåtarna är dock att det mesta av fettet och annat som du tappar mellan gallren hamnar i uppsamlaren som du enkelt tömmer från baksidan.

Till skillnad från storebrormodellen har inte den här grillen ledbelysta reglade, men det ser ut som att den är förberedd för rotisseri.

Landmann Avalon PTS+ 3.1
Grillen bjuder på en hylla där du kan lägga t ex grönsakerna som du vill hålla varma medan köttet blir klart. Och den integrerade kokplattan är väldigt praktisk att ha.

Under de båda avlastningsborden finns krokar där du kan hänga grilltång och pappersrulle, vilket är praktiskt.

Efter några veckor med Landmanns nya 3.1-version av Avalon PTS+ är vi helt sålda. Den är rejäl och erbjuder bra grillyta (53x51 cm) samtidigt som den inte är det där stora monstret som du vet att du aldrig kommer att utnyttja fullt ut. Prislappen är ganska hög men det här är en grill du kan leva med länge.

Specifikationer

Produkt: Landmann Avalon PTS+ 3.1
Mer info: www.landmann.se
Testad: sommaren 2018
Pris vid test: 10 947 kronor.
Pris nu:10 430 kronor hos Bagaren och Kocken

Betyg: 3 av 5