Konstruktionen i rostfritt stål ger ett riktigt lyxigt första intryck och det är inte helt självklart att det handlar om en grill med plats för gasoltub.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Det här är inte någon billig historia men om design är viktigt för dig och om du klarar dig utan avlastningsbord, då är Eva Solos gasolgrill ett läckert alternativ. Men se till att skaffa locket och sidobordet också så att du kan utnyttja den fullt ut. Modellen finns i svart eller rostfritt utförande.

Positivt

  • Sjukt snygg
  • Hög kvalitetskänsla
  • Stor grillyta

Negativt

  • Saknar avlastningsyta och lock som standard
  • Dyr

Perfekt arbetshöjd

Grillen är 80 centimeter hög, vilket ger en perfekt arbetshöjd, och omkretsen är 59 centimeter vilket räcker gott och väl för en middag till en familj eller två. Reglagen styr mängden gasol i tre olika delar: Den yttre höger och vänster samt den inre. Oavsett vad som ska grillas är det inga problem att hitta rätt temperatur.

Eva Solo
Modellen finns även i rostfritt stål.

Gasol­tuben placeras inuti höljet vilket är smidigt och snyggt. Känslan i vred och konstruktion är mycket hög, och ett medföljande lock skyddar från väder och vind. Som tillbehör finns ett välvt lock med termometer (det kostar cirka 1 500 kronor extra), som förvandlar grillen till en sluten varmluftsgrill.

Sidobord som tillbehör

På minussidan noterar vi ganska snabbt att någon sidobord inte ingår i det redan saftiga priset. Ett sådant finns emellertid att beställa som tillval för runt 1 300 kronor och är något vi verkligen rekommenderar av praktiska, men även av estetiska, skäl till denna lyxmodell.

Eva Solo gasolgrill
Sidobord ingår inte, utan finns som extra tillbehör.

Specifikationer 

Produkt: Eva Solo Gasolgrill 59 centimeter
Tillverkare: Eva Solo
Testad: Sommaren 2017
Pris vid test: 12 990 kronor.
Pris: Från 10 990 kronor hos Prisjakt

Betyg: 3 av 5