Grillgallret och stekytan är av gjutjärn och huvudenheten har hela fyra brännare samt en ir-brännare för extra het och omedelbar grillyta. Denna är ett måste att använda om du snabbt vill få upp riktigt hög temperatur.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Landmanns Avalon PTS 5.1 är riktigt fet och väldigt praktiskt, och priset är helt okej tycker vi. Visst, temperaturen är något ojämn och kvalitetskänslan i detaljer som dörrarna är inte i klass med exempelvis Webers modell, men du får å andra sidan riktigt stor grillyta och en hel del smarta detaljer med den här modellen. Rekommenderas!

Positivt

  • Roterande grillspett och inbyggt köttermometer.
  • Rejäl grillyta.
  • Led-belysta reglage.

Negativt

  • Lite ojämn temperatur.
På höger sida finns en sidobrännare för kastrull eller stekpanna, perfekt om du till exempel vill koka potatis eller kanske förkoka majskolvarna medan kycklingen roteras på spettet i grillen. Japp, du läste rätt. Landsmanns nya grill har inbyggt rotisserie, en riktigt bra funktion för dig som vill ta grillandet till en annan nivå. Spettet är rejält och går lätt att avlägsna, och resultatet blir riktigt bra.
Landmann
M3 rekommenderar

En annan smart funktion är den inbyggda köttermometern. Denna känner vi igen från en del återförsäljares sortiment, men den är snyggt integrerad i Landmanns grill. Avalon är även utrustad med en något udda finess: inbyggd led-belysning i vreden som inte bara ser coolt ut, det förenklar även vid grillning kvällstid när mörkret lagt sig. Dessa lampor drivs av ett batteri, så du behöver inte ha strömkabeln inkopplad till grillen om du inte ska använda det roterande grillspettet.

Andra detaljer som är värda att nämna är att det sitter praktiska hållare till dina grillverktyg på höger sida, och en hållare till hushållspapper till vänster. Gasolflaskan placeras dolt i skåpet och här finns även gott om utrymme till andra saker. I paketet medföljer även ett tygskydd av hög kvalitet till grillen.

Produkt: Landmann Avalon PTS 5.1+        
Mer info: www.landmann.se
Testad: Sommaren 2017
Pris vid test: 9 226 kronor.
Pris: Från 11 995 kronor hos Prisjakt

Betyg: 4 av 5