Outdoorchef är ett relativt okänt märke i Sverige men inte dessto mindre intressant. Tillverkaren tillhandahåller en rad olika modeller i flera olika serier, främst för gasol men har även ett par kol- samt elektriska grillar i sortimentet liksom en hel drös med olika passande tillbehör.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Outdoorchef är en trevlig bekantskap som förtjänar större uppmärksamhet än vad de tidigare kanske fått här i Sverige. Konstruktionen är riktigt smart och det ryms en hel del på den 54 centimeter stora grillytan. Grillen är dessutom relativt enkelt att rengöra vilket är ett stort plus. Kvalitetskänslan är hög och med tanke på prislappen känns modellen Ascona som ett riktigt bra köp.

Positivt

  • Snabbt höga temperaturer
  • Stor grillyta
  • Kon-lösningen för direkt eller indirekt grillning

Negativt

  • Tidskrävande montering
Outdoorchef Ascona

Modellen Ascona är en gasolgrill klotgrills-format med en liten avlastningsyta på ena sidan. Monteringen tar ett tag och manualen är inte den tydligaste, men med like logiskt tänkande och lite tålamod klarar du av det runt en timme.

Outdoorchef Ascona
M3 rekommenderar

Väl ihopsatt är kvalitetskänslan riktigt hög rakt igenom och tändningsfunktionen är automatiserad vilket är riktigt trevligt. Du behöver med andra ord inte trycka på någon knapp för att tända gasen utan är integrerad i båda värmereglagen.

Innanmätet är intressant, tillverkaren kallar lösningen ett ”kon-system” och innebär en rad fördelar märkte vi. En liten kon i botten samt en större som är vändbart (Easy flip) för antingen direkt eller indirekt värme. Det geniala är att inget fett droppar ner på brännarna som i annat fall kan starta en fettbrand och irriterande rökutveckling.

Outdoorchef Ascona
Konen placeras olika beroende på om du vill grilla direkt- eller indirekt

Brännarna är två till antalet i form av en yttre och en inre ring i botten. Centralt finns ett hål med ett uppsamlingskärl där rester samlas och som enkelt töms. Värmefördelningen är riktigt bra och det går att snabbt nå riktigt höga temperaturer (över 300 grader) och med den smarta kon-lösningen blir det väldigt enkelt att välja mellan hur du vill grilla.

Väljer du till tillbehöret ”gourmet kit”, som ser ut som en liten Paella-panna kan du lägga den direkt på konen och helt strunta i gallret. Smart! Ett massivt lock-gångjärn gör att det går att öppna locket i 135°-vinkel som även har en tydlig och lättavläst termometer integrerad.

Specifikationer

Produkt: Outdoorchef Ascona G
Mer info: www.outdoorchef.com
Testad: Sommaren 2017
Pris vid test: 6 390 kronor.
Pris nu: Från 6 396 kronor hos Prisjakt

Betyg: 4 av 5