Den största visuella skillnaden mot tidigare är just att Genesis II går att få med en ”öppen planlösning” som innebär att skåpsluckorna fått stryka på foten. På gott och ont: Det finns fördelar med båda lösningarna.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Bra har blivit bättre. Kvalitetskänslan är minst lika hög som i företrädaren och är dessutom både snyggare och enklare att rengöra än tidigare. I kombination med iGrill 3 blir grillningen både roligare och bättre och integrationen är riktigt bra.

Positivt

  • Stor grillyta
  • Enkel rengöring
  • Igrill-integrationen

Negativt

  • Saknar numera sidobrännare
  • Dyr
På den tidigare kunde du enkelt gömma undan grejer du inte ville ha framme synligt, såsom grilltillbehör och gasolflaska. Men den nyare är snyggare och känns mer modern, och man har likväl lyckats få till en lösning för att gömma undan gasolflaskan och en annan fördel är att rengöringen är ännu enklare än tidigare.
Weber Genesis II

Fyra brännare och väl tilltagen grillyta

Den nya serien grillar saknar dessutom sidobrännare, något att ha i åtanke om du brukar använda en sådan för att koka potatis eller likande medans du grillar. Testmodellen är en Genesis II E-410 och som modellnamnet skvallrar om är den utrustad med fyra brännaren, i serierna finns modeller med från två brännare till toppmodellen med hela sex stycken. E-410 har en grillyta på 86 x 48 centimeter och grillens totala bredd är på hela 155 centimeter.

Weber Genesis II
Rengöringen har blivit ännu enklare

Monteringen går relativt snabbt. Visst är det lätt att ta sig för pannan när man packar upp alla delar (som är många!) och ni bör vara två som hjälps åt för att lyfta upp grilldelen på ställningen, men under två timmar klarar ni det på utan problem, mycket tack vara den föredömliga manualen.

Weber Genesis II
Förbered för iGrill - ett smidigt sätt att hålla koll på köttet...

Väl monterad och på plats är det en majestätisk pjäs som tronar upp sig på verandan. Kvalitetskänslan ligger, som vanligt när det gäller Weber, på topp – inget skrammel eller gnissel och locket har en skön tyngd som är förtroende ingivande. Vi tycker värmefördelningen är minst lika bra som på den tidigare

Genesis-modellen och rengöringen är ännu enklare nu när det så kallade ”Grease Management”- systemet flyttats till mitten under grillen istället för som tidigare på ena sidan. Även brännare och tändningssystem har förbättrats även om skillnaden känns försumbar i vardagen.

Modellen är även förberedd för iGrill 3, Webers system för att koppla ihop mobilen med hjälp av bluetooth mot grillen för att kunna få push-notiser om när köttet har lagom temperatur och så vidare. Ett smidigt system som tar Weber in i framtiden.

Specifikationer

Produkt: Weber Genesis II E-410
Mer info: www.webergrill.se
Testad: Sommaren 2017
Pris vid test: 12 990 kronor.
Pris nu: 13 490 kronor hos Netonnet


Betyg: 4 av 5

Weber Genesis II E-410 GBS Pris vid test: 12999 kr.

Bästa pris just nu: 12990 kr