Den populära och kontroversiella streamern och Twitch-stjärnan Dr Disrespects kanal finns inte längre kvar på streamingplattformen.

Twitch har inte sagt vad bannlysningen beror på men i ett kommentar till Kotaku säger de att Twitch vidtar åtgärder när helst det kommer fram bevis att en streamer brutit mot reglerna, oavsett hur stor den streamern är.

Dr Disrespect själv skriver via Twitter att Twitch inte givit honom någon särskild anledning till deras beslut. Tidigare har hans kanal stängts av tillfälligt en gång för att han livesände infrån en offentlig toalett under E3-mässan.

Twitch har den senaste tiden infört allt hårdare regler för vem som får och inte får livesända via plattformen. Nyligen meddelade Twitch att de permanent kommer bannlysa streamers för sexuella trakasserier. Det är dock oklart om detta har något att göra med Dr Disrespects bannlysning. 

För tre månader sedan skrev Dr Disrespect på ett tvåårigt kontrakt med Twitch som, enligt Kotaku, ska ha varit värt 10 miljoner dollar.

Läs också: Microsoft stänger ned sin Twitch-utmanare - flyttar ihop med Facebook