(Uppdatering 2021-14-01)
Precis som mycket annat med ett planerat lanseringsdatum i fjol eller i år har spelet Hogwarts Legacy blivit försenat. Det meddelar Warner Bros på Twitter, där de tackar för fansens fantastiska mottagande efter att den första trailern dök upp förra året. Wanrer Bros säger att det är viktigt för dem att spelet får all tid det behöver.


Efter flera halvlyckade mobila spellanseringar i form av Wizards Unite och Hogwarts Mystery är nu ännu ett spel från trollkarlsvärlden på väg! Bakom spelet står förutom Warner Bros även Avalanche Software. Under Sonys presentation den 16 september fick vi för första gången se en officiell trailer från spelet (se nedan), och vi blev inte besvikna! Här är allt vi vet om spelet.

Läs även: Här streamar du alla Harry Potter-filmerna

Handling

Trailern inleder med att ta oss till Hogwarts under slutet av 1800-talet. Spelet är ett massivt sandlådespel där spelaren får upptäcka Hogwarts som elev på skolan. Som om inte det här var extraordinärt nog har vi även nyckeln till en urgammal, magisk hemlighet som gör att vi kan lära oss en äldre typ av magi.

Hogwarts Sorteringshatten
Självklart hör det till trollkarlsvärlden att vi får sorteras till ett av de fyra elevhemmen: Gryffindor, Rawenclaw, Hufflepuff eller Slytherin.

Vi kan sedan välja om vi vill bevara den här hemligheten för trollkarlsvärldens bästa, eller ta en mindre sympatisk väg. Det här indikerar att det kommer finnas någon typ av moralisk mätare i spelet, där vi likt i Red Dead Redemption får välja om vi vill bygga upp en god eller ond karaktär.

Trailern är inte första gången vi får höra om spelet – redan 2018 läckte första videomaterialet ut på nätet. Här fick vi bland annat se ett kort klipp över hur vi kan skräddarsy vår egen karaktär.

Även om vi inte får se någon Quidditch-match i trailern till Hogwarts Mystery får vi se två Hufflepuff-elever med kvastar. Även om spelet i huvudsak verkar utspela sig på Hogwarts får vi i trailern även se klipp på en hippogriff-färd som verkar ta spelaren utanför skolans murar. Vi får även se snabba glimtar av Hogsmead och vad som verkar vara Azkaban.

Hogwarts Legacy Quidditch
Kommer vi få leta efter kvicken, ducka dunkare och kasta klonken i Hogwarts Legacy?

Missa inte: Bästa prylarna för Harry Potter-nörden

Karaktärer

I trailern kan vi inte med säkerthet peka ut några karaktärer vi känner igen från tidigare, men i och med att spelet utspelar sig under slutet av 1800-talet har fans börjat spekulera om vilka elever och lärare vi kan tänkas stöta på i korridorerna.

Den första och mest självklara karaktären är såklart Albus Dumbledore, född 1881 och som med stor sannolikhet är elev på Hogwarts under det år som spelet utspelar sig. Kanske kommer Hogwarts Legacy knytas ihop med den historia vi fått glimta i Fantastiska vidunder-filmerna, där vi fått reda på mer om rektorns mystiska familjehistoria. Gellert Grindelwald, Dumbledores älskare, har dock aldrig varit elev på Hogwarts utan gick på Durmstrang, så huruvuda vi kommer få stöta på honom återstår att se.

Det är inte heller helt osannolikt att den några år yngre Minerva McGonagall, senare professor i förvandlingskonst, dyker upp.

Hogwarts Legacy Stora salen
I trailern till Hogwarts Legacy får vi se flera av de legendariska miljöerna som Harry Potter-fans älskar, såsom Stora hallen.

Rektor på Hogwarts vid den här tiden bör vara Phineas Black, släkting till allas vår favoritgudfar och animagus Sirius Black. Phineas är känd som den minst omtyckta rektorn i skolans historia. Hans äldste son, Sirius den II, kan vi dock få stöta på i spelet då han gick på Hogwarts under slutet 1800-talet.

Trailer

Lanseringsdatum och plattform

Lanseringen har blivit framflyttad till 2022, men mer än så vet vi inte. På Hogwarts Legacys hemsida anges spelet släppas på både nuvarande och nästa generations konsoler, samt pc. Spelet har varit under utveckling i flera år vid det här laget.