Efter flera halvlyckade mobila spellanseringar i form av Wizards Unite och Hogwarts Mystery är nu ännu ett spel från trollkarlsvärlden på väg!

Läs även: Här streamar du alla Harry Potter-filmerna

Den här gången är det ett massivt sandlådespel där spelaren får upptäcka Hogwarts som elev på skolan.

Harry Potter Hogwarts Mystery
Harry Potter: Hogwarts Mystery är en av mobilspelen från trollkarlsvärlden som möttes av ett ljummet mottagande, inte minst på grund av den stora mängden mikrotransaktioner.

Lansering

Bakom spelet står förutom Warner Bros. även Avalanche Software. Spelet skulle enligt Bloomberg ha presenterats under årets E3-mässa, men kommer nu istället visas upp senare i år.

Lanseringen planeras till 2021. Tajmingen innebär att det här alltså är ett spel till nästa generations konsoler, det vill säga Xbox series X och Playstation 5.

Handling

Det här är inte första gången vi får höra om spelet, redan 2018 läckte första videomaterialet ut på nätet. Av det klippen att döma får vi se varelser från såväl Harry Potter- som Fantastiska vidunder-serien. Vi får skräddarsy vår egen karaktär och spatsera genom Hogwarts korridorer såväl som Förbjudna skogen och Hogsmead. 

Harry Potter och Fenixorden
Sist vi fick upptäcka Hogwarts så här fritt i ett tv-spel var 2007 och 2009 i spelen baserade på Harry Potter och Fenixorden samt Halvblodsprinsen.

Enligt källor får vi här dyka upp som en sen nykomling på Hogwarts under 1800-talet. Tankarna förs till femte och sjätte tv-spelen i serien baserade på Harry Potter-böckerna där vi fick springa omkring och upptäcka Hogwarts mer fritt.