Här i dagarna släpper Asus sin Rog Strix XG17AHPE, en portabel gaming-monitor som ska ta spelandet ut på fler platser, även långt från skrivbordet och eluttagen.

För gaming-aspekterna står en 17,3 tum stor 1080p ips-skärm med Adaptive Sync-teknologi som varierar och anpassar uppdateringsfrekvensen efter datorn gpu-output. Maximal uppdateringsfrekvens är ända upp till 240 Hz. Har du glömt headsetet hemma finns två små högtalare på en watt – bara för nödfall får vi gissa.

För bärbarheten står i sin tur en hyfsat kompakt form, en centimeters tjocklek och en vikt på strax under 1,1 kilo. Inbyggt finns ett 7 800 mAh stort batteri som ska ge upp till 3,5 timmars speltid vid högsta uppdateringsfrekvens. Stöd för snabbladdning finns också; en timmes laddning ska ge två timmars speltid.

Förutom hdmi-port finns även ett par usb-c-portar varav en kan användas för att ladda upp enheten från en dator, valfri usb-c-laddare eller till och med portabelt batteri. Bland tillbehören finns även en väska att bära skärmen i.

Skärmen ska finnas tillgänglig på den nordiska marknaden nu, men något pris har vi ingen information om. Mer information finns på Asus hemsida.