Det är en modell som BMW redan har testat vid tidigare tillfällen, då med Carplay som kunde ”hyras” under en månad, ett år, eller köpas i 20 år. Det draget mötte dock en hel del kritik och Carplay följer nu med BMW-bilar istället, men det hindrar inte BMW från att försöka hyra ut andra funktioner i fortsättningen.

Den tyska biltillverkaren har i juli visat upp sitt nya Idrive 7.0, med nyheter som förbättrad navigering och stöd för Car Key, som Apple först visade på sin WWDC-mässa i juni.

Den största nyheten är dock att BMW återigen satsar på prenumerationer i bilen. Det nya systemet ger BMW möjlighet att komma åt komfortfunktioner som alltifrån adaptiv farthållare, stolsvärme och uppvärmd ratt.

Några priser eller exakt vilka funktioner som ska hyras ut är inte känt, men i framtiden skulle en användare exempelvis kunna hyra tillgång till adaptiv farthållare under en viss period.

BMW 5-serie är en av de första bilarna att få Idrive 7, och fler modeller lär följa. Vissa redan existerande BMW-bilar byggda före juli kan uppdateras till Idrive 7, men exakt vilka har vi ingen information om.

I sammanhanget kan också nämnas att Idrive 7.0 ger Android-användare tillgång till Android Auto i sina BMW-bilar. Idrive 7 ska släppas under juli månad.