Mångsidig

Domo

Med en Domo DO9177PZ får du en mångsidig rackare som gräddar såväl pizzor som omeletter, pannkakor, quiche och tortillas med 1 450 watt. Diametern är 30 centimeter, maskinen har dubbla värmeelement och en indikatorlampa som berättar när du kan börja laga maten. Om du låter locket vara öppet fungerar den nedre delen som bakplåt. Tillredningstiden för en pizza är ungefär 12 minuter. Och den är tjusigt röd!

Kostar 529 kronor på CDON


Hastighetsrekord

Ariete

Da Gennaros Ariete är en elektrisk ugn som enligt egen utsago gräddar utmärkta pizzor på bara fyra minuter. Pizzaugnen har en eldfast bas och gräddar med 1 200 skönt värmande watt. Den ska ha den perfekta temperaturen för gräddning av pizza och focaccia ”precis som i en riktig vedugn” – vi är lite skeptiska. Hur som helst, den är snabb, kompakt och kan grädda såväl färsk som fryst pizza. Ariete har en timer och fem temperaturinställningar och kan laga rostade mackor och allt annat omöjligt du kan komma på.

Kostar 1 097 kronor hos Proshop

Pelletsgräddad

Pizzaugn

Austin and Barbeque AABQ Pizza Oven är en pelleteldad pizzaugn som låter dig göra utsökta pizzor. Pelletbehållaren fyller du enkelt på även under gräddning. Pizzastenen är stor nog för pizzor med en diameter på 30 centimeter. Ugnen är tillverkad i rostfritt stål, vilket innebär att den tål såväl väder som värme.

Kostar 990 kronor hos Netonnet

Rökt pizza?

Pizzaugn

Trots sitt något tveksamma namn, Kukoo Outdoor Pizza Oven & Peel, är det här en kompetent pizzaugn som du även kan röka mat i. Pulverlackerad ram med en matt, svart finish ger en modern känsla och ser snyggt ut i trädgården. Den är dessutom enkel att rengöra och två inbyggda hjul gör den lätt att flytta.

Kostar från 3 619 kronor hos Prisjakt


Maximalt med pizza

Pizzaugn

Austin and Barbeque Pizza Oven är en gasoldriven pizzaugn. Gasen antänds enkelt med den integrerade gnisttändaren och värmen regleras lika lätt med ett vred på baksidan. Pizzastenen som används är fyrkantig för maximal utfyllnad i pizzaugnen, så du kan skapa mycket pizza i ett enda svep. Gör du pizzan fyrkantig får du plats med ännu mer pizza, vilket innebär högre livskvalitet.

Kostar 1 990 kronor hos Netonnet

En quattro Ferrari

G3 Ferrari

Huruvida den här rackaren har något gemensamt med biltillverkaren i Maranello låter vi vara osagt. Vad vi inte låter vara osagt är att allt som heter Ferrari och är rött, är något som du behöver i ditt hem. G3 Ferrari G10032 har en diameter på 31 centimeter, har 1 200 laddade watt samt en maxtemperatur på 390 grader (!). Som tur är går det att justera termostaten - du slipper äta calzone som ser ut att vara brutna i en kolgruva.

Kostar 1 513 kronor på ComputerSalg

Går på knock

Foreman

George Foreman är en av tidernas bästa boxare och pucklade på sin slagpåse så hårt att den fick bucklor. Efter det började han tillverka grillar och – tydligen! – pizzaugnar för inomhusbruk. Den här har avtagbara tillagningsplattor, variabel temperatur och grejar en pizza med 30 centimeters diameter. Liksom de andra pizzaugnarna kan du grädda paninis och annat.

Kostar 1 599 kronor hos Power

Pizza via postorder

Emerio

Från klassiska postorderföretaget Ellos hittar vi Emerio PB-108772. Ugnen har dubbla värmeelement och ska laga en perfekt pizza med krispig botten på cirka 10 minuter. Oavsett om din pizza är fryst eller färsk så är det bara att hysta in den och skruva på de 1 200 watten för att 10 minuter senare kunna sätta tänderna i gräddad deg, ost, skinka och tomatsås. Grejar pizzor på upp till 30 centimeter.

Kostar 699 kronor på Ellos

Trestjärnig

Tristar

Tristar Pizza Maker låter dig, liksom alla andra pizzaugnar, ta hem en bit av det italienska köket. Det här en pizzaugn som lämpar sig för pizzor med en diameter om 30 centimeter. Kombinera dina favoritingredienser – ananas, curry och falukorv – och baka din egen pizza. Tristar Pizza Maker har en effekt på 1 450 watt, non-stick beläggning samt fötter som inte glider mot underlaget.

Från 469 kronor hos Prisjakt


För den som trotsar vädret

Ooni Koda

Okej, vi böjer oss för trycket och tar med en gasoldriven pizzaugn för utomhusbruk. Ooni Koda gräddar i parti och minut. Den kräver ingen montering förutom en gasoltank som inte ingår. Dessbättre ingår temperaturkontroll. Öppna luckan, stoppa in ungsstenen och skruva upp värmen. För att slippa att halva grannskapet kommer på besök rekommenderar vi receptet från föregående tips, som även råkar vara vår chefredaktörs favoritpizza. Han kallar den för ”triplicare orrore”.

Kostar från 2 989 kronor hos Prisjakt