Under onsdagen valde det kinesiska teknikföretaget Xiaomi att lansera ett flertal nya produkter. Bland dessa syntes träningsarmbandet Mi Smart Band 5, nya instegsmobilen Redmi 9 och elscootern Mi Electric Scooter Pro 2. 

Mi Smart Band 5
Foto: Xiaomi

Träningsbandet Mi Smart Band 5 har en 1,1-tums amoled-skärm med aktivtetsspårare, 11 olika träningslägen och vattentålighet ner till 50 meters djupt. Armbandet kan mäta hjärtfrekvens, sömn och stress samt kvinnlig hälsodata och laddas magnetiskt. I standby ska batteriet räcka i 14 dagar.

Mi Smart Band 5 finns ute nu till ett rekommenderat pris på 449 kronor.

Red mi
Foto: Xiaomi

Den nya mobilserien Redmi 9 är tänkt som en instegsmodell med ett lågt pris. Den mer påkostade modellen i serien – Redmi 9 – har ett AI-quad-kamerasystem, en 6,53 tums full hd plus "Dot Drop"-skärm, en Mediatek Helio G8o SoC-processor och ett 5020mAh-batteri. Mobilen är tillgänglig nu och har ett rekommenderat pris på 1 890 kronor.

Den billigare Redmi 9A, som inte har något quad-kamerasystem samt mindre lagring och minne, släpps sedan i august till ett rekommenderat pris på 1 090 kronor.

Mi Electric Scooter Pro 2
Foto: Xiaomi

Xiaomi släpper utöver det också en elscooter, Mi Electric Scooter Pro 2. Scootern kan på en laddning färdas i upp till 25 km/h och har en räckvidd på 45 km. Motorn är på 300W och klarar en lutning på 20 procent. Laddningstiden för scootern ligger på 8,5 timmar och den klarar som högst en vikt på 100 kg.

Mi Electric Scooter Pro 2 har även en inbyggd skärm för hastighetsmätare, körlägen och allmänn körinformation. Scootern går också att fälla ihop och väger 14,2 kg.

Läs också: Test - Xiaomi Mi 10 - prissänkt lyxmobil med enkel kamera