Den 15 juli hackades en rad Twitterkonton tillhörande storföretag och världskändisar som Bill Gates och Barack Obama i en koordinerad kampanj för att locka naiva Twitter-användare att skicka pengar via Bitcoin.

Under helgen publicerade företaget en uppdateringen om hacket och bekräftar tidigare uppgifter om hur det gick till. Hackarna manipulerade ett antal Twitter-anställda med behörighet till interna supportsystem att lämna ut uppgifter som räckte för att ta sig in i dessa system.

Hackarna använda dessa verktyg för att komma åt 130 konton. För 45 av dessa lyckades de ändra inställningar och få till lösenordsbyten som gav dem full tillgång till kontona. Förutom att publicera uppmaningar att skicka bitcoin ska hackarna ha försökt sälja vissa av kontona.

Twitter har också upptäckt att hackarna använda verktyget ”Your Twitter Data” för att ladda ner all kontoinformation för åtta av de drabbade kontona. Det handlar om kontoaktivitet, adress, telefonnummer och annat. Märkligt nog var alla åtta vanliga användares konton och inte verifierade.

För att inte riskera nya attacker av samma slag har Twitter valt att inte gå in i mer detalj på hur hackarna gick till väga, men skriver att det hoppas kunna dela med sig mer i framtiden.

Förutom att fortsätta utreda händelsen och hjälpa polisen få tag i hackarna ska Twitter nu ge hela personstyrkan utökad träning i att inte falla för social manipulation av det här slaget.