Under onsdagens offentliggjordes ett par nya sekretessfunktioner för Facebooks meddelande-app Messenger. Det viktigaste är ett tillägg till App Lock, som redan finns i Messenger för IOS och som senare ska komma till Android-versionen. Funktionen gör det möjligt att låsa appen så att folk du lånar ut telefonen till inte kan komma åt dina meddelanden i Messenger, även om telefonen i sig är upplåst.

Nu byggs funktionen ut till att använda telefonens egna inställningar för att låsa telefonen. Iphone-användare kan därmed använda Touch ID eller Face ID för att låsa appen. Motsvarande biometriska inloggningsfunktionen lär komma även för Android när funktionen läggs till i Android-appen.

Appen får även nya kontroller för inkorgen, som ”snart” ska börja testas. Där kan användaren bland annat välja vilka som ska kunna skicka meddelanden direkt till inkorgen, vilka som ska gå till meddelandeförfrågan, samt vilka som blockeras helt.

En ny, centraliserad plats för nyss nämnda sekretessfunktioner, blockeringslista samt story-inställningar läggs även till i appen.