Nimbus Power Kit Sport

Nimbus PowerKit Sport

Elwing kommer från Frankrike och modellerna är designad lokalt av både surfare och skateboardåkare. Nimbus Power Kit Sport är gjord i sju lager av kanadensisk lönn vilket ger den en snygg look men även ett ganska hårt däck. Bland testdeltagarena är Nimbus Dual Sport den som mest liknar en traditionell skateboard, med en bred Kicktail bak samt en liten kick fram. Detta, samt styvheten i brädan, gör att den känns väldigt anpassad för skatepark-åkning.


Dubbla hubbmotorer

Brädan är utrustad med dubbla hubbmotorer på vardera 500W och den både accelererar och bromsar mjukt vilket passar brädan bra. Den har tre urfrästa handtag som gör brädan lätt att bära antingen i toppen eller i sidorna.

Nimbus PowerKit Sport
Smidiga handtag.

Vridstyvheten innebär emellertid att det inte känns helt tryggt att dra upp den i maxhastighet då vibrationerna förmedlas direkt upp i fötterna genom de ganska hårda hjulen vid högre hastigheter. Och även om du kan hantera denna utmaning blir det ändå påfrestande vid längre sträckor.

Fjärrkontrollen med lysdioder känns lite förlegad i jämförelse med de övriga testdeltagarnas som har både LED-display och fler funktioner. Både bräda och fjärrkontroll aktiveras genom ett knapptryck på vardera enhet och det finns totalt tre olika hastighetslägen att välja mellan.

Nimbus PowerKit Sport
Fjärren känns utdaterad.

När batteriet börjar ta slut samt vid en eventuell signalförlust meddelas åkaren om detta genom vibrationer handtaget, men det ska nämnas att vid testtillfället vibrerade fjärrkontrollen flertalet gånger utan någon som helst anledning vilket drar ner helhetsintrycket en aning.


Omdöme

Nimbus Power Kit Sport är en mindre elektrisk bräda som lämpar sig till den som är ute efter ”skatepark-känsla”. En intressant val för dig som har åkt en del skateboard tidigare och nu är redo för att ta steget fullt ut till en elektrisk drift. Överlag känns brädan emellertid lite billig och vi önskar att tillverkaren hade lagt lite mer krut på detaljerna – exempelvis mjuk griptape för att ta upp lite av vibrationerna.

plus

Prisvärd
Smidiga bärhandtag
Två års garanti från tillverkaren
Skatepark-känsla

minus

En hel del vibrationer
Fjärrkontrollen känns gammal
Kvalitetskänslan överlag

Specifikationer

Modell: Nimbus PowerKit Sport
Testad: Juli 2020
Tillverkare: Elwing
Drivlina: Hubbmotor
Batteri: 216 Wh
Motor: 2 x 500W
Räckvidd (enligt tillverkare): 30 km
Maxhastighet: 38 km/h
Laddtid: 3 – 4 timmar
IP-certifiering: IP65
Anslutning: Bluetooth
Tillhörande app: Nej
Längd: 830 millimeter:
Vikt: 7,6 kilo
Garanti: 24 mån
Rek pris vid test: 6 999 kronor.
Pris nu: 6 999 kronor hos Eboardstore

Betyg: 3 av 5