Evolve Stoke

Evolve Stoke

Stoke är en nästan barnsligt underhållande bräda. Formen liksom motorerna förmedlar körglädje och även om accelerationen initialt känns något ovårdad tar det inte många minuter innan du vant dig och bara vill ha mer! Trots att Stoke är nästintill lika lång som en vanlig longboard är känslan långt ifrån densamma.

Dubbla kingpintruckar gör att svängradien blir minimal och surfkänslan som förmedlas är total och vid en jämförelse med traditionella brädor kan Stoke, trots en vikt på dryga åtta kilo, närmast liknas med en surfskate. Brädan är gjord av fyra lager bambu växlat med två lager glasfiber och med sin klara griptape samt fishtail-form är den testets klart snyggaste modell om ni frågar oss.


Genomtänkt fjärrkontroll

Fjärrkontrollen har ett så kallat dödmansgrepp vilket innebär att det inte går att gasa utan att hålla i handtaget. Riktigt bra, och som eliminerar att du oavsiktligt råkar dra på gasen när du står stilla och kanske har tankarna på annat. Efter varje avstängning startas fjärrkontrollen nästkommande gång i ett säkerhetsläge som innebär att måste ange hastighetsläge innan du kan åka iväg igen. En smart extra säkerhetsåtgärd.

Evolve Stoke

När övriga brädors fjärrkontroller styrs via tummen och ett skrollhjul så har denna ett pistolgrepp där du istället gasar med pekfingret och bromsen sköts med tummen.

Och det gäller att vara lite varsam då accelerationen från de dubbla 1500W-motorerna svarar direkt och resolut – drar du på för fullt från stillastående går brädan antingen upp på bakhjulen eller så ramlar de helt enkelt av! På fjärren hittar vi även en LED-display som visar hastighetsläge, aktuell hastighet och information om batteristatus för både kontrollen och brädan.

Evolve Stoke
Smart skydd av motorerna.

Stoke känns inte som en klockren pendlarbräda utan mer en ren nöjesmaskin som bemästrar högre trottoarkanter utan några som helst problem och eftersom motorerna är placerade nära marken och brädan har en Kicktail så finns här ett smart motorskydd som gör att du aldrig behöver oroa dig för att slå i motorerna när du åker över en kant.

Evolve kommer från Gold Coast i Australien där kopplingen till surfing är stark och med tanke på att Evolve idag det stora, heta varumärket på elskateboard-marknaden (efter Boosted Boards konkurs tidigare i år) kommer det bli riktigt spännande att se hur de axlar och förvaltar ansvaret.


Omdöme

Stoke från Evolve är ett riktigt kraftpaket och absolut inget för nybörjaren. Här snackar vi acceleration som får nackhåren att resa sig och den går lätt upp på bakhjulen om du inte är försiktig på gasen. Den ultimata leksaken för den som är ute efter den där surfkänslan på strandpromenaden och kvalitetskänslan är riktigt hög – liksom prislappen!

M3 rekommenderar

plus

Surfkänsla
Hjulen är skönt mjuka
Kicktail bak
Premiumkänsla rakt igenom

minus

Priset
Ryckig acceleration
Kort räckvidd

Specifikationer

Modell: Stoke
Testad: Juli 2020
Tillverkare: Evolve
Drivlina: Bältmotor
Batteri: 151 Wh
Motor: 2 x 1500W
Räckvidd(enligt tillverkare): 12-15 km
Maxhastighet: 36 km/h
Laddtid: 1 – 2 timmar
IP-certifiering: Ingen uppgift
Anslutning: Bluetooth
Tillhörande app: Nej
Längd: 850 millimeter:
Vikt: 8,2 kilo
Garanti: 12 mån
Rek pris vid test: 12 799 kronor.
Pris: 12 799 kronor hos Eboardstore

Betyg: 4 av 5