Backfire G3

Backfire G3

G3 från Backfire är tillverkad i bambu och glasfiber som resulterar i både flex och hållbarhet. Brädan har störst hjul (96 mm) jämfört med övriga testdeltagare vilket innebär att den lättare tar små sprickor och andra ojämnheter i underlaget. Även Hubbmotorerna har extra tjockt lager av gummi för att ytterligare reducera stötar och under truckarna sitter 1/4 ” tjocka vibrationsdämpare.


Grym komfort

Just kombinationen av flex, extra tjocka hjul och vibrationsdämparna gör att G3 glider över ojämn asfalt med lätthet. Initialt kan det vara svårt att ta in att den drivs av hubbmotorer då den komfortmässigt smiskar de flesta andra modeller vi tidigare testat.

G3 har ledlampor på undersidan som resulterar i att andra trafikanter ser dig bättre i mörkret och accelerationen är både mjuk och behaglig, liksom bromsarna om än mer distinkta. Det finns tre hastighetslägen: ekonomi, sport och turbo och när den sistnämnda aktiveras är accelerationen 20 procent snabbare och det märks verkligen – även visuellt då LED-lamporna på undersidan börjar blinka.

Backfire G3

Nackdelen är att turboläget endast kan aktiveras när du frirullar och inte medan du ger gas. Extrakraft behövs som bekant oftast i exempelvis i uppförsbackar och då är det inte optimalt att behöva släppa på gasen innan aktivering.

Backfire G3
Usb-utgång för laddning av exempelvis din smartphone

G3 lämpar sig utmärkt som en pendlarbräda med sin långa räckvidd kombinerat med en mjukare känsla. Den är samtidigt flexig nog även för underhållande carving och med sina hubbmotorer blir körningen nästintill ljudlös.

Vi gillar farthållaren som underlättar rejält vid längre körningar men samtidigt är fjärrkontroll något otymplig och ligger inte helt optimalt i handen. En LED-display som visar brädans och kontrollens batteristatus samt hastighet, trippmätare och vilket körläge som används.


Omdöme

Backfire är en sjukt bekväm bräda med ett relativt brett användningsområde. Den känns genomtänkt och påkostad, ett stort plus farthållaren samt för de regenererande bromsarna som laddar batteriet vid inbromsning. Är det en kompetent och stabil pendlarbräda du är ute efter kan du sluta leta nu.
M3 rekommenderar

plus

Lång stabil bräda
Farthållare
Nästan helt vibrationsfri
Regenererande bromsar
Usb-utgång på brädan för laddning av externa enheter

minus
 

Något oskön fjärrkontroll
Gasen måste släppas för att turboläget ska kunna aktiveras

Specifikationer

Modell: G3
Testad: Juli 2020
Tillverkare: Backfire
Drivlina: Hubbmotor
Batteri: 260 Wh
Motor: 2 x 450W
Räckvidd(enligt tillverkare): 30 km
Maxhastighet: 46 km/h
Laddtid: 3 – 4 timmar
IP-certifiering: IP55
Anslutning: Bluetooth
Tillhörande app: Nej
Längd: 990 millimeter:
Vikt: 7,9 kilo
Garanti: 12 mån
Rek pris vid test: 9 799 kronor.
Pris: 9 799 kronor hos Eboardstore

Betyg: 4 av 5