Det brukade sägas att frukosten är dagens viktigaste mål. Den som kom på det har uppenbarligen aldrig hört talas om den så vanliga morgonåkomman ”jag är så morgontrött att jag helst av allt bara vill dö”.

Så vad göra när aptiten är lika stor som lusten att sträckkolla på Scener ur ett äktenskap? Pressa lite juice, vetja! I dag finns det dessutom något som heter slowjuicer, som långsamt pressar ingredienserna under högt tryck. Enligt marknadsförarna ”öppnar trycket cellerna och frigör viktiga vitaminer, fibrer, antioxidanter och enzymer”. Vi vet i alla fall att det öppnar våra smaklökar.


Philips HR 1889

Philips HR1889: Enkel att rengöra

Det värsta med att pressa juice på morgonen är att det tar ungefär dubbelt så lång tid att rengöra maskiner och skåpluckor från intorkat fruktkött. Enligt Philips ska du kunna rengöra deras slowjuicer HR1889 på 90 sekunder.

Maskinen har en bred öppning, du kan i princip hysta i vilken frukt du vill utan att behöva dela på den innan (vi reserverar oss för meloner, ananas och annan frukt modell större). Som bonus kan du ladda ned en app med mängder av recept på goda juicer.

Pris: 1 491 kronor på CDON.


Smeg

Smeg CJF01: Snygg som tusan

Smeg CJF01 citruspress är fylld med italiensk personlighet – en nation med en stor kärlek till citrusfrukter, som odlas i södra delen av landet. Smeg CJF01 är inte bara sjukt snygg utan har även skapats för att få ut juice från olika typer av citrusfrukter med noll ansträngning.

Den kompakta CJF01 i formpressad aluminium ger dig smarriga juicer varje gång. Att den har en anti-dropp pip i rostfritt stål ger pluspoäng på designfronten.

Pris: Från 990 kronor hos Prisjakt.


Omega

Omega J8227S: A och Omega

Juicepressen Omega J8227S grejar morgonjuicen med bravur, men vill du även känna smaken av färskt jordnötssmör i munnen så är din lycka gjord. Den här klarar även av – och inte nog med det, för att planka tv-shop – den klarar även av att tillverka sorbet.

Och, för att fortsätta på det inslagna tv-shop-spåret, inte nog med det – Omega-pressen kan även tillverka pasta och grissini. Så även du kan bli en lycklig ägare till detta universalverktyg, genom att klicka på länken nedan.

Pris: 3 114 kronor på WhiteAway.


Angel

Angel Juicer: Något för lyxliraren

Angel Juicer är marknadens lyxigaste och enligt tillverkaren den mest lättrengjorda juicemaskinen på marknaden. Som vanligt ställer vi oss aningen tvekande till dylika uttalanden, men om det ligger ett uns av sanning i det är vi positiva.

Att rengöra en juicepress är ungefär lika enkelt som att bredspackla en ostruken källarvägg. Gillar du juice av vetegräs (urrrrk) kommer du att gilla den här maskinen. Oavsett vilken slags frukt, grönsaker, örter eller vetegräs du använder så fixar Angel det – till och med granatäpplen!

En rolig parentes är att den här juicemaskinen har tre gånger så många hästkrafter som en moppe (3 hk).

Pris: Från 17 995 kronor hos Prisjakt.


Philips Avance

Philips Avance Collection HR2752: Enkelt och bekvämt

Ibland är det trevligt med en maskin som gör vad den ska utan blinkande stroboskop och appar som måste laddas ned. Philips Avance Collection HR2752 är sådan maskin. Den är tyst, gör juice och håller sedan tyst. Den kostar inte heller en mindre förmögenhet. Kudos!

Pris: 529 kronor hos Philips.Electrolux

Electrolux EJP5000: Vitaminer åt folket

Electrolux har en enkel och funktionell citruspress i rostfritt stål. Den har den eftertraktade antidroppfunktionen, maskindiskbara delar och står stadigt på sina fyra gummifötter. Materialet är i rostfritt stål, vilket innebär att dess yttre kommer att åldras långsammare än vad vi gör.

Två olika presskoner gör att du kan pressa juice såväl från stora apelsiner som mindre limefrukter. Och på tal om lime, istället för frukost kan du likaväl pressa ett par limefrukter på kvällen och blanda med lite tequila och cointreau och i stället för frukost avnjuta en underbar Margarita.

Pris: Från 490 kronor hos Electrolux.