Läs även: Bästa filmerna och serierna på HBO Nordic


Under våren har Warner Bros lanserat sin streamingtjänst HBO Max i USA, där de förväntas erbjuda sin egna enorma katalog med allt ifrån Harry Potter-filmerna till HBO-serier som Game of Thrones. Det här är dock inte en tjänst som vi förväntar oss se i Sverige under den närmsta tiden, istället har vi tillsvidare endast tillgång till tjänsten HBO Nordic.

Betyg 4 av 5

Omdöme

HBO fortsätter att imponera när det kommer till sitt egna och exklusiva material på seriesidan. Vi hade önskat möjligheten att få bättre ljud- och bildkvalitet, och biblioteket är fortfarande för litet för att vi ska bli underhållna under en längre tid, men tills vi får se HBO Max i Sverige är HBO Nordic ett måste för serieälskaren.

Positivt

  • Högkvalitativt, exklusivt material
  • Kan användas in via webbläsaren på i princip hur många enheter som helst
  • Bra utbud för yngre tittare

Negativt

  • Klumpigt gränssnitt på vissa enheter
  • Varken 4k, HDR eller Dolby Atmos-stöd
  • Inte jättebra på att hantera streaming med dåligt internet

Testad tjänst: HBO Nordic
Pris: 109 kronor i månaden.

Här finns ett urval av Warner Bros egna titlar, samt inköpt material från andra kanaler. I dag är HBO Nordic en av de mer etablerade streamingtjänsterna i Sverige, inte minst under perioder när världen befunnit sig i till exempel Westworld-feber.

HBO Nordic
Hos HBO Nordic kan vi streama många av de mest omtalade serierna, såsom Game of Thrones och Westworld.

Månadskostnaden ligger på 109 kronor i månaden. Du kan se på HBO Nordic överallt i EU och ladda ner material offline. Max upplösning är full HD och ljudet går upp till 5.1. Här finns med andra ord varken Dolby Atmos, 4k eller hdr-stöd.

Vacklande gränssnitt på flera enheter

HBO Nordic går att komma åt från de flesta enheter, från Chromecast till konsoler, och har både stöd för Airplay och castning. En välkommen ny funktion är att du nu kan ladda ner material offline på dina mobila enheter.

Gränssnittets funktionalitet och användarvänlighet varierar mellan de olika plattformarna. På Apple TV blir det snabbt tydligt att HBO inte anpassat tjänsten för att fungera utan pekskärm eller muspekare. Till exempel när vi vill gå tillbaka till startsidan i appen hamnar vi istället på hemskärmen i Apple TV-gränssnittet.

HBO gör sig inget besvär för att välja ut material som passar för just dig, istället får du skrolla bland förvalda kategorier som sällan uppdateras. När du klickar på någon av de senaste serierna du kollat på hamnar du direkt in i avsnittet vid tidpunkten där du senast tittade, utan möjlighet att skrolla bland de andra avsnitten.

HBO Nordic
HBO Nordics gränssnitt är avskalat och fungerar bäst i webbläsaren.

HBO Nordic är en av de tjänsterna där vi stöter på mest patrull när vi streamar med lite sämre uppkopplingsförhållanden. Medan andra tjänster har algoritmer som automatiskt sänker kvaliteten på innehållet när internet inte har kapaciteten som behövs envisas HBO Nordic med bästa möjliga kvalitet alldeles för länge, tills bilden fryser.

HBO Nordic begränsar antalet enheter som är in loggade på appen till 5 stycken. De här enheterna kan redigeras när som helst genom att logga in på kontot i webbläsaren. Dock finns det inga begränsningar för hur många som kan logga in i webbläsaren, vilket gör HBO till en av de mest generösa tjänsterna enhetsmässigt.

Överlägset bäst på serier

Där HBO Nordic fortsätter att briljera är på seriesidan. Förutom HBO:s egna serier, såsom Game of Thrones och Westworld, är det även här du kommer åt många serier producerade av Hulu, AMC och FX, som inte har en egen streamingapp i Sverige. Här hittar du bland annat Killing Eve, Handmaids Tale och Devs.

HBO Nordic äger nu även rättigheterna till att streama Cartoon Network och Adult Swims material, en välkommen nyhet för alla barnfamiljer men inkluderar även serier som är populära för vuxna tittare, såsom Rick and Morty och Äventyrsdags.

HBO Nordic
HBO har även ett stort utbud filmer och serier för de yngsta i familjen.

Allt som allt blir det många riktigt bra serier att sträckkolla, många riktigt högkvalitativa och inom många olika kategorier. När det kommer till filmutbudet är utbudet inte lika lockande, här finns mest lite äldre filmer med högt betyg på IMDB och betydligt mindre förnyelsegrad än på seriesidan.

HBO Nordic

Testad: Augusti 2020
Mer info: HBO Nordic
Upplösningar: SD, full HD:
Ljud: Upp till Dolby 5.1.
Plattformer: Webbläsare, Chromecast, LG smart TV, Samsung Smart TV, Android TV, Playstation 4, Apple TV, Android, IOS.
Funktioner: Nedladdningsbart material.
Pris: 109 kronor i månaden.

Betyg: 4 av 5