Sony har länge varit en av de största på marknaden när det kommer till brusreducerande over ear-hörlurar. Nu kommer fjärde generationen av deras omåttligt populära flaggskeppsmodell, den här gången vid namn WH-1000XM4.

Test: Full pott till Sonys brusreducerande hörlurar WH-1000XM3

WH-1000XM4 må se nästintill identiska ut med sin föregångare WH-1000XM3, men på insidan har lurarna fått flera efterlängtade uppdateringar. Bland annat kan du nu koppla hörlurarna till två bluetooth-enheter samtidigt. Om ett samtal kommer från en av enheterna känner hörlurarna automatiskt av detta och växlar över till ljud från denna källa. Du ska även enkelt kunna växla mellan vilken enhet du vill lyssna på med ett tryck.

Sony WH1000XM4

En av de punkter som vi uppskattade absolut mest när vi testade föregångaren WH-1000XM3 var brusreduceringen. Självklart har även denna funktion fått sig en uppgradering i WH-1000XM4. Här finns nu en ny algoritm som tillsammans med ett helt nytt bluetooth-ljudsystemchip anpassar ljudet 700 gånger per sekund, för att säkerhetsställa att den som lyssnar inte behöver ta in något buller.

Användare av WH-serien har alltid haft möjligheten att automatiskt sänka volymen och släppa in omgivande ljud enkelt genom att lägga handen över en av kåporna, om användaren behöver lyssna efter någonting snabbt. I den senaste modellen introducerar Sony funktionen Speak-to-chat som ska känna igen användarens röst och automatiskt släppa in omgivningsljud så fort någonting sägs.

Batteritiden ska enligt Sony vara densamma som föregångaren WH-1000XM3, det vill säga upp till 30 timmar, varav 10 minuters laddning och ger 5 timmar användning. För att ytterligare spara batteri kommer hörlurarna numera med hjälp av nya sensoner kunna känna av om de inte används och stänga av ljudet.

Sony brusreducerande hörlurar

Alla som någon gång försökt ha telefonsamtal med några av de tidigare hörlurarna i serien vet att mikrofonen har en tendens att plocka upp exakt allt bakgrundsljud. Nya funktionen Precise Voice Pickup ska göra att WH-1000XM4 fungerar bättre vid hands free samtal och göra att användarens röst hörs klarare.

WH-1000XM4 kommer föga förvånande inte bli någon billig historia när de släpps i mitten av augusti i år. Rekommenderat pris är 4 000 kronor och hörlurarna kommer finnas tillgängliga i svart och silver. Huruvuda de kommer ha samma problem som sina föregångare med kyla återstår att se. Håll utkik efter ett test på M3.se inom kort!