Läs även


Streamingjätten Netflix fortsätter att dominera och är i dag världens största streamingtjänst med över 180 miljoner användare i skrivande stund.
Betyg 5 av 5

Omdöme

Om du bara ska välja en tjänst är Netflix fortfarande det abonnemanget att satsa på. Här finns massor av filmer och serier för de flesta olika smaker, och flera olika abonnemangsformer att välja på beroende på behov.

Positivt

  • Stöd för 4K och HDR
  • Stort utbud inom många olika genrer
  • Generöst antal enheter
     

Negativt

  • Dyrt att få hög upplösning
  • Inget Airplay-stöd
M3 Bäst i test

Här kan du välja mellan tre olika abonnemangsformer. Priset varierar från 89 till 159 kronor i månaden beroende på hur många enheter du vill använda tjänsten på samt hur hög upplösning du vill ha tillgång till.

Missa inte: 50+ serier att bingea på Netflix just nu

Material kan laddas ner offline på mobila enheter och tjänsten kan användas över hela världen, även om biblioteket kommer variera mellan länderna. Här kan du se 4k-material med HDR och Dolby Atmos-ljud, förutsatt att du har köpt det dyraste abonnemanget.

Familjens bästa vän

Netflix fortsätter att satsa stort på egenproducerat och inköpt exklusivt material, så kallade originals. Från att mest ha varit ett fåtal serier som långtifrån alla varit sevärda har Netflix nu fått till flera riktigt populära titlar, från kontroversiella dokumentärer som Tiger King till prisbelönade filmer som A marriage story.

Netflix är av flera anledningar ett bra alternativ för famijen. För det första finns här massor av material för de yngre. Utöver det kan du ha upp till fem olika användare för varje medlem i familjen. Användarna kan anpassas för vuxna eller yngre användare. Du kan använda hur många enheter som helst på samma konto, men enbart streama samtidigt och ladda ner material offline på 1-4 enheter beroende på abonnemang.

Netflix kids
Netflix Kids är en helt separat avdelning med enbart barnvänligt material.

Kan ses på de flesta enheter

Netflix skryter ofta om sina algoritmer som ska lista ut vad du vill se i deras stora bibliotek och presentera det för dig på bästa möjliga sätt. Till och med miniatyrbilden som ska få dig att vilja titta på en specifik film eller serie ska vara personanpassad för varje användare. Det här fungerar stundtals, men ofta sitter vi där ändå och bläddrar efter vad vi vill se härnäst.

Det märks att Netflix har haft några år på sig att utveckla ett användarvänligt och stabilt gränssnitt på samtliga plattformar. Oavsett om det är i mobilen, surfplattan eller webbläsaren går det hela sömlöst. Netflix är även den tjänst som går att använda på flest olika plattformar, här kan du bland annat till och med streama från en Wii U-konsol.

Netflix
Netflix är den tjänst vi har testat som har stöd för flest olika enheter.

Vi upplever att Netflix är en av de bästa tjänsterna när det kommer till att anpassa upplösningen till vad vår internetuppkoppling klarar av, så att vi slipper vänta på att det vi tittar på ska buffra. Enda gången vi stöter på patrull är då och då när vi försöker ladda ner material offline och Netflix av någon anledning inte vill ladda ner det.

Den enda funktion vi saknar på Netflix är Airplay, Apples teknik för att spegla en mobil enhets skärm med till exempel en Apple TV. Enligt Netflix själva är det här på grund av ”tekniska begränsningar”, men med tanke på att samtliga andra tjänster vi testat stöder Airplay misstänker vi att det kan handla om någonting annat. Som tur är fungerar Netflix app till Apple TV galant.

Netflix Airplay
Det här är meddelandet vi möts av när vi försöker skärmdela Neflix med vår Apple TV.

Fakta Netflix

Testad: Augusti 2020
Mer info: https://www.netflix.com/
Upplösningar: Upp till 4k, HDR.
Ljud: Upp till Dolby Atmos.
Plattformar: Webbläsare, Apple TV, Chromecast, IOS, Android, Windows Phone, Android tv (och de flesta andra smart tv), Playstation 3 och 4, Xbox One, Xbox 360, Wii U, Com hem- och Telia-boxar, utvalda Blueray-spelare.
Funktioner: Casta, nedladdningsbart material.
Pris: 89-159 kronor beroende på abonnemang.

Betyg: 5 av 5