Läs även: Filmer och serier du inte får missa att streama på C More


Testad tjänst: C more
Pris: 109 eller 139 kronor beroende på abonnemang. Dyrare sportabonnemang finns tillgängliga.

TV4-gruppens streamingtjänst C more har funnits ute på marknaden länge nu. Här kan vi streama de program som finns tillgängliga på TV4 Play utan reklam och annat inköpt material. Precis som hos Viaplay finns här abonnemang som erbjuder flera av de stora mästerskapen i olika sporter, men vi har valt att fokusera på deras abonnemang för film och serier i just det här testet.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Det märks att C more kontinuerligt jobbar för att få till en stabilare tjänst med större utbud, och de har kommit en lång väg sedan lansering. Men vi saknar fortfarande ett större bibliotek och fler funktioner med tanke på prislappen.

Positivt

  • Perfekt för reality-entusiasten
  • Bra utbud av svenska serier och film…
     

Negativt

  • … men i övrigt relativt begränsat utbud
  • Låg högsta ljud- och bildkvalitet
  • Dyrt

Äntligen kan vi titta offline

När det kommer till övriga abonnemang erbjuder C more två olika varianter, en lite billigare för 109 kronor som enbart innehåller inköpta serier och filmer. Vill du även kunna ta del av TV4:s program behöver du dock uppgradera till abonnemanget för 139 kronor i månaden. Det sistnämnda är det näst dyraste abonnemanget i testet.

C more

C more har kommit en lång väg från när tjänsten först lanserades när det kommer till stabilitet och funktionalitet. Under tiden vi använder tjänsten får vi sällan upp varningsmeddelanden och när det strular behöver vi allt som oftast bara klicka på avsnittet igen för att uppspelningen ska komma igång. Du kan numera till och med ladda ner majoriteten av innehållet offline och skapa flera olika användarprofiler. Däremot kan du fortfarande inte få högre upplösning än full HD eller mer än 2.1 stereoljud.

Häng med hemmafruarna

Allt som allt är det en stor mångfald när det kommer till utbud, med såväl svenska som internationella serier och filmer inom många olika kategorier. Trots det är det sällan vi hittar någonting vi vill titta på och vi har snart bläddrat igenom alla titlar som är tillgängliga. Kvantitetsmässigt erbjuds förhållandevis lite material med tanke på prislappen. Det här gäller framförallt om du valt det abonnemang som inte erbjuder TV4:s egna material.

Eftersom C more kan erbuda ett abonnemang utan TV4:s material kanske du undrar vad C more erbjuder förutom sina egna program, såsom Efter fem och Robinson? Bland annat har man köpt in streamingtjänsten Hayus titlar. För den som inte är bekant med tjänsten är den specialiserad på amerikansk reality-tv såsom alla Housewife-serier, Vanderpump Rules och såklart Keeping up with the Kardashians.

C more
För den som saknar reguljär-tv kan vi streama direkt från en handfull kanaler direkt i C mores app eller i webbläsaren.

C more är den tjänst som erbjuder mest svenskspråkigt material, från klassiska filmserier som Beck och Sällskapsresan, till mer nyproducerade svenska serier. Du kan även streama från TV4-gruppens kanaler samt SVT1 och 2. Här kan du se livesäningar, eller backa bakåt i katalogen och se redan sända program. Du kan dock enbart snabbspola i innehållet först när sändningen är slut, vilket innebär att du får stå ut med reklam fram tills dess.

Fakta

Testad: Augusti 2020
Mer info: https://www.cmore.se
Upplösningar: Upp till Full HD
Ljud: Upp till 2.1
Plattform: Webbläsare, IOS, Android, Apple TV, Chromecast, Samsung TV.
Funktioner: Airplay, cast, streama livesändningar, nedladdningsbart material.
Pris: 109 eller 139 kronor beroende på abonnemang. Dyrare sportabonnemang finns tillgängliga.

Betyg: 3 av 5