Testad tjänst: Dplay
Pris: 79 kronor. Dyrare sportabonnemang finns.

Dplay är Discovery Networks Sveriges streamingtjänst. Här samlas med andra ord material från bland annat Kanal 5, Discovery Channel, Animal Planet och TLC. Precis som Viaplay och C more finns här flera olika abonnemang för den som vill kolla på sport, men eftersom det här testet enbart är inriktat på streaming av film och serier har vi utgått från det abonnemang som Dplay kallar Underhållning.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Dplay riktar in sig på en ganska nischad målgrupp, närmare bestämt den som inte kan få nog av reality- och dokumentärserier. Med tanke på det klumpiga gränssnittet skulle vi inte rekommendera Dplay som tjänst för de flesta användare, såvida du inte är dedikerad tittare till några av programmen som erbjuds.

Positivt

  • Drömmen för reality- och naturälskaren
  • Generös enhetsbegränsning
     

Negativt

  • Inget nedladdningsbart material
  • Enbart upp till 2.1-ljud.

Avskalat värre

Det här abonnemanget kostar 79 kronor i månaden, vilket är bland de lägsta månadskostnaderna av alla streaming-tjänster vi har testat. Kontot kan användas på två enheter samtidigt, men hur många enheter vi kan använda totalt vet inte ens Dplay själva om när vi frågar.

Här är det max full HD och 2.1-ljud som gäller. En del av materialet kan även ses gratis utan abonnemang, men med reklampauser. Dplay kan användas i hela EU, men kan inte ladda ner material offline.

Dplay
Dplays gränssnitt på samtliga plattformar bjussar inte på mer än nödvändigt.

Dplay har haft lite problem med sin funktionalitet tidigare, men är numera en betydligt mer stabil tjänst. Gränssnittet är sparsmakat och kanske inte det vackraste vi har sett. Funktionaliteten kunde slipas lite mer på, till exempel finns det inget snabbt sätt att återuppta uppspelning från hemskärmen eller lägga till favoriter på Apple TV.

Bingea på reality

Dplays styrka är realityserier och dokumentärer. Här finns serier som visas i deras egna kanaler såsom Wahlgrens värld och Ullared, eller inköpt material ifrån andra producenter, till exempel The Big Bang Theory och Top Gear. Förutom Discovery Channels material med populära serier som Mythbusters och Naked and Afraid har Dplay har även köpt in dokumentärer från BBC.

Allt som allt får du en riktigt stor katalog inom en ganska begränsad genre. För den som inte kan få nog av dokumentärer, såpor, reality och naturprogram är det här himmelriket, med serie efter serie som skildrar världen runtomkring oss.

Är det istället fiktion du är ute efter är utbudet desto tunnare. Dplay är helt enkelt inte rätt tjänst för filmmyset på helgkvällen eller när du vill maratontitta på en drama-serie. Faktum är att vi knappt hittar någon film över huvud taget i biblioteket. Dplay är helt enkelt ett komplement till ditt befintliga streamingupplägg, men lär inte räcka som ända tjänst för de flesta användare.

Fakta

Testad: Augusti 2020
Mer info: Dplay
Upplösningar: Upp till full HD.
Ljud: Upp till 2.1
Plattform: Webbläsare, Android, IOS, Apple TV, Chromecast, Samsung Smart TV, Android TV.
Funktioner: Airplay, Cast.
Pris: 79 kronor. Dyrare sportabonnemang finns.

Betyg: 3 av 5