Testad produkt: M-Spa Camaro P-CA069
Pris: 9 746 kr hos Hemmy.se.

Vem drömmer inte om en bubbelpool eller en badtunna i trädgården? Under varma sommardagar kanske det inte känns jättelockande att glida ned i en 40-gradig liten badtunna, men hur stor del av året handlar det om?

Betyg 4 av 5

Omdöme

Ett påkostad och bra spabad för dig som vill kunna njuta av bubbelpool året om, även om det givetvis inte går att jämföra med en fast installation. Vi gillar Mspa Camaro och tycker det är ett bra köp för lite lyxkänsla på altanen.

Positivt

  • Lätt att installera
  • Rejäl och bekväm
  • Den nya kontrollenheten

Negativt

  • Högljudd
  • Dyra filter och andra tillbehör
M3 rekommenderar

Innan du slår till på den där installationen för 150 000 kronor kanske det kan vara värt att testa en av de billigare plasttunnorna, ett så kallat portabelt spabad. Vi tog in toppmodellen från Mspa för att se om det är värt priset på strax över 10 000 kronor.

Test M-spa
Kontrollenheten är enkel att använda med det syns lite dåligt om värmen är på eller av.

Trång med 6 personer

Måtten är desamma som tidigare modeller vi testat från Mspa, och det står i beskrivningen att badet ska rymma 6 personer. Men då blir det trångt, redan med fyra vuxna i den 1200 liter stora badtunnan känns det lite tajt. 2-3 personer sitter dock riktigt rymligt, och tack vare dynorna i botten blir det aldrig hårt eller obekvämt oavsett underlag.

Test M-spa
Badskyddet fästs med ett rejält blixtlås som går hela vägen runt.

Att montera badet går snabbt och enkelt. Den inbyggda kompressorn, som sköter bubblorna, blåser även upp badet och en indikator visar när det är lagom med luft. Pumpen är integrerad i ramen och vi gillar att kontrollenheten numera är en liten fjärrkontroll istället för tidigare lösningar med en stor fast placerad låda (som vi dessutom sett tidigare hade en tendens att ta in fukt). Det enda vi har att anmärka på här är att det är svårt att se om värmaren är aktiverad eller inte i solljus.

Test M-spa
Det kostar att byta filter och att köpa syretabletter, och det finns även en del andra tillbehör som vattentålig belysning.

Skön, men låter rejält

När vi väl fyllt upp poolen blir det lite väntan innan vattnet är varmt, och det gäller att hålla koll på vatten-nivån så att den är lagom för pumpen. Du kan ställa termostaten på upp till 42 grader, vi klarar inte mer än 39 grader men sedan håller poolen temperaturen åt oss.

Pumpen som sköter filtreringen jobbar tystgående, men det kan man inte säga om bubblorna. Så fort vi aktiverar den här funktionen (går att välja i tre steg) låter det som att vi kör igång en grovdammsugare. Men det bubblar rejält, jämnt och fint runt kanterna. Inte några avancerade jet-munstycken, bara luft från massor av små hål i botten av poolkanterna runt om. Men visst är det skönt att ligga och njuta av ett varmt bad ute, med eller utan bubblor, när det börjar skymma och bli svalt.

Ett isolerande luftfyllt lock medföljer liksom ett rejält poolskydd med dragkedja som du kan låsa fast. Bra ur säkerhetssynpunkt. En annan smart sak är den inbyggda jordfelsbrytaren, med testknapp, på anslutningskabeln.

Test M-spa

Specifikationer

Tillverkare: M-spa
Testad: Augusti 2020
Pris: 9 746 kr hos Hemmy.se
Volym: 1200 liter
Antal personer: 6
Värmare: 1500 W
Max temperatur: 42 grader
Bubbelfunktion: 3-stegs
Kompressor: 720 W
Ozonrengöring: Ja
Yttermått: 2040 x 700 mm
Övrigt: Inbyggd jordfelsbrytare

Betyg: 4 av 5

Mspa Super Camaro P-CA069 Premium Pris vid test: 9746 kr.

Bästa pris just nu: 9985 kr