Inom kort kan Samsung komma att lansera en billigare version av flaggskeppsmobilen Galaxy S20, rapporterar The Verge.

Den nya modellen kallas för Samsung Galaxy S20 Fan Edition (FE) och kommer i stort sett att få samma design som övriga mobiler i serien. Skärmen är på 6,45 tum, vilket placerar den mittemellan Galaxy S20 (6,2 tum) och Galaxy S20 Plus (6,7 tum). På insidan återfinns en Snapdragon 865-processor från Qualcomm och ett batteri med en kapacitet på 4 500 milliamperetimmar.

På baksidan kommer det att finnas tre kameror, närmare bestämt en vidvinkelkamera på 12 megapixlar, en ultravidvinkelkamera som också är på 12 megapixlar, samt en telefotokamera på 8 megapixlar med 3X optisk zoom. Den främre kameran sägs å sin sida vara på 32 megapixlar och är placerad i ett så kallat kamerahål i skärmen.

Enligt uppgift ska Samsung Galaxy S20 Fan Edition finnas tillgänglig i följande sex färger: blå, mintgrön, vit, röd, rosa och orange.

Troligtvis kommer den nya modellen att lanseras i oktober och priset tros hamna på 759 dollar, vilket borde bli strax under 10 000 kronor när moms och andra avgifter lagts till.