Xbox-chefen Phil Spencer skriver på Twitter att Microsoft officiellt stödjer Epics önskemål om att få tillgång till Apples utvecklingskit för företagets spelmotor Unreal Engine.

"Att se till så Epic har tillgång till den senaste Apple-teknologin är det rätta för spelutvecklare och spelfantaster" skriver Phil Spencer. Något som först uppmärksammades av Forbes

Epic har tidigare lämnat in ett yrkande till distriksdomstolen i Norra Kalifornien där de skriver att Apple hotat stänga ner Epics utvecklarkonto och vill att domstolen stoppar detta. Apple har gjorde detta efter det att Epic brutit mot reglerna i App Store när de gjorde det möjligt att köpa spelet Fortnites valuta direkt från Epic Games. Epic har i sin tur stämt Apple och anklagat dem för att ha ett monopol på distribution av mjukvara på IOS och försäljningen av digitala varor på plattformen.

Kommentar: Apple kommer tvingas ändra sig – men vad är Epic ute efter?

Ett avstängt utvecklarkonto skulle innebära att Unreal Engine inte kan uppdateras, vilket skulle påverka tusentals andra utvecklare och deras spel. Bland dessa syns flera av Microsofts egna utvecklare.

"Om Unreal Engine inte kan stödja spel för IOS eller Mac OS skulle Microsoft behöva välja mellan att överge sina kunder och möjliga kunder på IOS och Mac OS eller välja en annan spelmotor för att utveckla nya spel" skriver Microsoft i sitt uttalande.

Läs också: Apple släpper krav på appköp i Wordpress till IOS