Nu har Fitbit avslöjat sina tre kommande wearables inför hösten och som väntat var Versa 3, den tredje generationen av deras populära smartklocka, en av dem.

Designen och prisklassen känns igen från tidigare, med ett fyrkantigt utseende och ett rekommenderat pris på 2 499 kronor. Precis som innan får vi här upp till 6 dagars batteritid och en vattentäthet ned till 50 meter.

Fitbit Versa 3

På insidan verkar Versa 3 enbart vara en marginell uppgradering mot sin föregångare. Den största nyheten är att vi äntligen har en inbyggd gps, vilket innebär att Versa 3 håller koll på din löprunda även om du inte har mobilen med dig. I appen kan du se vilken hastighet du rört dig i och när intensiteten var som högst.

Med Charge 4, som lanserades i våras, introducerade Fitbit sina Active Zone Minutes, ett sätt att hålla koll på när användaren gör något som får hjärtat att pumpa lite extra. Det här finns såklart även i Versa 3, och även det kommande aktivitetsarmbandet Inspire 2 som också avslöjats nu.

Fitbit Versa 3

Versa 2 hade stöd för Amazon Alexa, och i uppföljaren har nu Fitbit även inkluderat Google Assistent i utvalda regioner. Android-användare kan svara i telefon och skicka sms med hjälp av röststyrningen.

Huruvida Versa 3 är värd att uppgradera till när den släpps 25 september återstår att se. Håll utkik på M3.se för ett kommande test av smartklockan och resten av Fitbits nya produkter!