Den sydkoreanska elektroniktillverkaren LG har nu presenterat sin nya bärbara luftrenare, Puricare Weable Air Purifier, i samband med IFA-mässan 2020.

Tanken med den bärbara luftrenaren är, enligt LG, att ersätta hemmagjorda masker, som kan vara av varierande kvalitet, och engångsmasker, som det kan vara brist på.

Puricare Wearable Air Purifier använder sig av två H13 HEPA-filter, liknande de som syns i företagets stationära luftrenare, tillsammans med två fläktar och lovar ren och frisk luft inom- som utomhus. Filtrena i masken ersätts sedan efter en tids användning.

En sensor i masken läser av bärarens andningsrytm och justerar fläktarnas hastighet efter det för att göra andningen så behaglig som möjligt. Masken är också designad för komfort såväl som minimalt läckage och använder sig av ett 820mAh-batteri som ska räcka för åtta timmar i lågt läge och två timmar i högt läge.

Puricare Wearable Air Purifier kommer också med en förvaringsväska utrustad med UV-LED-ljus som dödar skadliga bakterier och virus medan masken laddas. 

Den helt nya produktlinjen från LG kommer att bli tillgänglig på utvalda marknader under fjärde kvartalet 2020. Pris är för stunden okänt.

Läs också: Dyson lanserar kombinerad luftrenare, luftfuktare och fläkt