Elfordon är da shizzle – det är liksom inget att dividera om längre. Det finns hur snabba och coola fordon som helst, men kanske coolast just nu är så kallade fatbikes. Perfekta att susa fram på i rusningstrafik medan du ser alla cyklister svettas i uppförsbackarna.

Innan du rusar ut och köper en är det några saker du måste ta i beaktning. För att framföra den här typen av fordon på allmän väg krävs det att fordonet registreras hos Transportstyrelsen. En del företag hjälper till med detta när ni köper en, andra inte.

Smooth operator

OGB

Bakom namnet OBG Rides V6 Elscooter 3000W hittar vi en fatbike som har mjuk och behaglig körning med rejäla stötdämpare både fram och bak. Mittmonterat batteri som är enkelt att lyfta ut vid laddning. Utrustad med EU-godkänd strålkastare, blinkers, bakljus, bromsljus, tuta, motor, styrbox och ramverk. Modellen finns i två utföranden, 1500W eller 3000W-motor. Hastigheten är spärrad till 45 kilometer i timmen och räckvidden ligger mellan 50-60 kilometer.

Kostar 24 999 kronor på Cdon

Cityscooter

Fatbikes

Mer från svenska OBG! Rides V1 glider fram i behagliga 25 kilometer i timmen. Räckvidden är upp till 30 kilometer. Skivbromsar både fram och bak borgar för kort stoppsträcka. Det går även att fästa en till sadel på den - den klarar upp till 200 kilo last. I priset ingår laddare och allt annat du behöver, dock inte hjälm.

Kostar 9 998 kronor hos Cdon


Glidarhoj

Fatbike

En riktig cool retro-stukad fatbike med en motor på 3000 W och bra stötdämpning som gör din färd extra bekväm. Den här är av 2021 års modell och har en borstlös elmotor på 3000 W och en maxhastighet på 60 km/tim. En laddning tar dig upp till 45 kilometer. Men kolla in däcken, 20 centimeter breda!

Kostar 19 998 kronor hos Outl1
 

Känn dig fri med Freev

Freev

Freev EVR 1000 är en lättkörd el-chopper där du sitter bekvämt på en mjuk och skön sadel. Motorn är på 1000 watt och driver 12-tums däcken och dig längs med vägen. Räckvidden är cirka 35 kilometer. Även den här rackaren har dubbla skivbromsar samt en tydlig led-display som förutom ser cool ut även visar batterinivå och annat bra. Freev EVR 1000-batteri går att ta loss så du kan ta med det in för att laddning. Hastigheten är 25 kilometer i timmen. Vilket skulle innebära en svettig ankomst om du istället valde att cykla.

Kostar 7 990 kronor hos Netonnet

Like a rulling stone

Rull-EV

Elscooter Rull EV-Ultra är ett litet kraftpaket för dig som gillar design, funktion och prestanda. Toppfarten ligger runt 50 kilometer i timmen och ger dig såväl mittbena som torr backslick. Kraften kommer från en 2000 watts borstlös motor. Räckvidden är upp till 30 kilometer, men då kan du inte gasa på för fullt. Stötdämpning fram och bak ger bra egenskaper när du kör off road. Och kraftfulla skivbromsar gör att du kan tvärnita innan du krockar med det där trädet som konstigt nog befann sig off road.

Kostar från 9 995 kronor på Prisjakt

För den budgetmetvetne

Gardeney Fatbike

Det är inte alla som kan langa fram 10 000 kronor och mer för att köpa en fatbike. Som tur är finns Gardeney Fatbike 1000W. Den här modellen kanske inte ser lika cool ut som de andra, men som en leksak duger den! Den borstlösa motorn är på 1 000 watt och ger en hastighet runt 30-35 kilometer i timmen. Vilket är dubbelt så snabbt som en bil i rusningstrafik. Räckvidden är mellan 15-30 kilometer beroende på hur du kör. Skivbromsar finns både bak och fram. Och priset är faktiskt rätt modest.

Kostar 8 995 kronor hos hemfint.se