Den högglansiga finishen levererar en omedelbar exklusiv känsla när vi tar ur dem ur det minst lika snygga laddningsetuiet med kapacitet att ladda upp hörlurarna fyra gånger.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Det här är ett par avancerade hörlurar och visst finns potentialen där, men det känns som om Huawei stressat fram lanseringen utan att ha alla bitar på plats. Framför allt när det gäller den aktiva brusreduceringen och begränsningen i form av att enbart kunna styra två funktioner direkt på hörlurarna vilket innebär att du hela tiden kommer behöva mobilen för övriga uppgifter.

Positivt

  • Riktigt bra ljud
  • Snygg design, smidigt format
  • Potentiellt bra aktiv brusreducering

Negativt

  • Begränsat med uppspelningsfunktioner
  • Brusreduceringens emellanåt märkliga/kompenserande uppträdande
Freebuds 3

Testad produkt: Freebuds 3
Pris: 1 094 kronor hos ComputerSalg.

Hög kvalitetskänsla 

Konstruktionen är öppen, och med det menat att de saknar silikonpluggar som förs in i örongången, och de släta lurarna vilar istället i öronen med de karakteristiska stjälkarna pekandes ner. Med andra ord precis som Apples Airpods generation ett och två. Trots detta är isoleringen mot ljud utifrån relativt bra, och komfortmässigt har vi inget att anmärka på – tvärtom kan Freebuds 3 bäras under en längre tid utan några som helst problem.

Freebuds 3

På laddningsdosans ena sida finns en knapp som ska tryckas in under två sekunder för att aktivera hörlurarna och försätta dem i parningsläget, därefter är det bara att leta upp enheten i din smartphones bluetooth-meny.

Den medföljande appen AI Life är en relativt enkel historia som används för eventuella mjukvaru-uppdateringar till headsetet samt vilken funktion som ska aktiveras genom att trycka två gånger med fingret mot vänster respektive höger hörlurs utsida. Funktionellt och användarmässigt är det tyvärr väldigt begränsat då det enbart finns fyra funktioner att välja mellan: uppspelning/paus, nästa spår, aktivera telefonens röststyrningsfunktion samt slå på/av den aktiva brusreduceringen – och du kan bara välja en av dessa till vardera hörluren. Har du en Huawei-smartphone med EMUI10 eller senare pausas även uppspelningen när hörlurarna tas av, och återupptas när de tas på igen.

Inte utan brister

Som ni säkert listat ut har Freebuds 3 förärats med aktiv brusreducering, vilket även återspeglas i prislappen som är satt till 1 995 kronor. Och överlag fungerar denna riktigt bra just mot oönskat bakgrunds- och vindbrus.

Huawei Freebuds 3

Brusreduceringen kan justeras steglöst i appen men då hörlurarnas inbyggda chipset hela tiden verkar försöka kompensera för vindljud och olika buller ändras nivån oavsett vilken inställning vi väljer. Vi antar (och hoppas på) att detta kommer justeras i kommande mjukvaruuppdatering.

Ljudmässigt presterar annars Freebuds 3 över förväntan, framför allt med tanke på hörlurarnas öppna konstruktion. Det är levande och detaljrikt och med en lagom djup och väl avvägd basåtergivning.

Specifikationer

Modell: Freebuds 3
Testad: December 2019
Tillverkare: Huawei
Anslutning: Bluetooth 5.1
IP-certifiering: IPX4
Batteritid: 4 timmar (+ 16 timmar)
Laddningstid: 1 timme
Frekvensåtergivning: Uppgift saknas
Vikt (två hörlurar): 9 gram
Vikt laddningsdosa: 48 gram
Rek.pris vid test: 1 995 kronor
Pris: 899 kronor hos CDON.

Betyg: 3 av 5