Tillsammans med hörlurarna kommer ett smidigt laddningsetui samt tre olika storlekar av både vingar och proppar i silikon för en optimal passform. Och här har vi inget att anmärka på. De är lätta (endast fem gram vardera) och de små men effektiva vingarna gör att hörlurarna sitter bergfast i örat.

Betyg 4 av 5

Omdöme

En på förhand spännande produkt som enligt oss inte når hela vägen fram. De är snygga, behändiga till formatet och har riktigt bra batteritid, men funktionsmässigt vill det inte riktigt lyfta. Dessutom är både equalizern och omgivningsljudfunktionen hafsverk som drar ned betyget.

Positivt

  • Användarvänliga
  • Passform och komfort
  • Trådlös laddning från kompatibla enheter

Negativt

  • Equalizern och Ambient Sound-funktionen
  • Auto-pause fungerar sporadiskt

Testad produkt: Galaxy Buds
Pris vid test: 1 590 kronor

Enkel installation

På utsidan av vardera hörlur finns en pekplatta med vilken du styr alla funktioner. Ett tryck för att pausa och återuppta uppspelningen, två för att byta spår framåt eller svara eller avsluta samtal samt tre för att spela upp föregående spår. Vad ett längre tryck ska aktivera är anpassningsbart och det går att välja mellan att justera volym, röstkommando eller om musikvolymen ska reduceras rejält för att du ska kunna höra omgivande ljud. Smart och genomtänkt.

Galaxy Buds

Efter att vi installerat appen Galaxy Wearables hittas hörlurarna direkt, därefter är de redo att användas. I appen får vi information om batterikapacitet och här finns även en del inställningsmöjligheter och en sökfunktion om du inte kan hitta dina hörlurar, som börjar pipa när funktionen aktiveras.

Här finns också en equalizer med fem fasta lägen: basförstärkning, mjukt, dynamiskt, diskantförstärkning samt ”radera”(?). Skillnaderna mellan dessa är tyvärr försumbar och något individuellt läge finns inte.

Galaxy Buds

I appen går det även att välja om omgivningsljud ska vara aktivt eller ej, ställa in styrkan på detta och om funktionen ska fokusera på röster eller något annat. Vi har stött på den här funktionen tidigare och i vissa fall är den riktigt bra och användbar. Här är skillnaden mellan aktivt och inaktivt läge knappt märkbar ens om du pausat uppspelningen. Lyssnar vi på musik är funktionen helt oanvändbar.

Med tanke på Samsungs förvärv av Harman Kardon och tillhörande varumärken blir det ljudmässigt lite av ett antiklimax. Nu låter det inte dåligt på något sätt – basåtergivningen är balanserad och träffsäker, och diskanten är både detaljerad och luftig – men vi saknar viss dynamik i övre mellanregistret för att bli riktigt övertygade. Överlag är det ändå ett par riktigt välljudande hörlurar.

Specifikationer

Modell: Galaxy Buds
Testade: Mars 2019
Tillverkare: Samsung
Färg: Svart, vit
IP-certifiering: IPX2
Anslutning: Bluetooth 5.0
Batteritid: 6 timmar + 7 timmar (laddningsdosa) 
Dedikerad app: Ja
Handsfree-funktion: Ja
Röststyrning: Ja
Medföljande tillbehör: Tre uppsättningar silikonproppar och vingar i olika storlekar, laddningskabel (usb-c), laddningsdosa, manual
Vikt (två hörlurar): 10 gram
Vikt laddningsdosa: 40 gram
Övrigt: Laddningsetuiet kan laddas trådlöst, Ambient Sound-funktion
Pris vid test: 1 590 kronor
Pris: Samsung.com

Betyg: 4 av 5