Testad produkt: JBL Free X
Pris nu: Från 675 kronor hos Prisjakt.

Så även i denna kategorin där JBL numera erbjuder en ansenligt mängd modeller, inklusive Free X som testas här.

Betyg 3 av 5

Omdöme

JBL Free X är riktigt prisvärda och kompetenta hörlurar med ett brett användningsområde, och vi får både bra batteritid och ett enkelt handhavande. Vi saknar volymreglage och ett par krokar eller vingar för en säkrare passform vid sportaktiviteter. 

Positivt

  • Batteritiden.
  • Bra allroundhörlurar.
  • Helt ok ljud.

Negativt

  • Saknar volymreglage.
  • Passform vid sportaktiviteter.
Free X är ett par relativt enkla true wireless-hörlurar. De erbjuder en batteritid på upp till fyra timmar per laddning plus ytterligare 20 timmar (fem laddningar) från den medföljande laddningsdosan. Hörlurarna kommer med tre uppsättningar öronpluggar i olika storlekar samt så kallade gelhylsor i silikon för en säkrare passform, exempelvis under träning. Dessa gör emellertid att hörlurarna blir större och i vårt fall sitter de bättre utan dessa extrafodral.
JBL Free X

Användarvänliga

Modellen är ipx5-klassad, vilket innebär att de är lämpande för användning i löpspåret eller på gymmet. De sitter fast och bekvämt, men vid hastiga rörelser upplever vi att de tenderar att tappa greppet. Ett par fixerande vingar hade här varit välkomna.

På utsidan av vardera hörlur finns en multifunktionsknapp. Med den högra aktiverar du bluetooth, pausar och återupptar musikuppspelning samt svarar och avslutar samtal med. Med den vänstra byter du spår. Enkelt och logiskt, men här saknar vi ett volymreglage.

JBL Free X

Free X låter riktigt bra med tanke på prislappen. Den är något vass i övre frekvensområdet, vilket blir framträdande och nästintill smärtsamt vid hög volym. Men ljudbilden är väldigt detaljerad och krispig under mer modesta volymnivåer.

Specifikationer

Modell: Free X
Testad: Mars 2019
Tillverkare: JBL
Anslutning: Bluetooth 4.2
IP-certifiering: IPX5
Batteritid: 4 timmar + 20 timmar (laddningsdosa) 
Dedikerad app: nej
Handsfree-funktion: Ja
Vikt (två hörlurar): 13 gram
Vikt laddningsdosa: 86 gram
Pris vid test: 1 199 kronor.
Pris nu: Från 675 kronor hos Prisjakt.

Betyg: 3 av 5

JBL Free X Pris vid test: 699 kr.

Bästa pris just nu: 649 kr