Testad produkt: JBL Reflect Flow
Pris: Från 1 196 kronor via Prisjakt

Reflect Flow är ett par bastanta och rejäla träningshörlurar med batterikraft nog för att mäkta med både resan till och från arbetet, träningspasset och kvällspromenaden på en laddning. Regn och rusk eller ett hårt pass på löpbandet ska inte vara några problem då modellen står emot både svett och vatten (IPX7-klassad).

Betyg 4 av 5

Omdöme

Tajt sittande träningshörlurar som levererar ett svulstigt och bastungt ljud. Ett mer nyanserat och detaljerat övre mellanregister liksom möjligheten att kunna justera volymen direkt via funktionsknapparna hade suttit som en smäck och resulterat i ett ännu högre betyg.

Positivt

  • Sitter som berget
  • Bra batteritid
  • Låter bra, tung basåtergivning

Negativt

  • Saknar volymreglage, samt möjlighet att backa i spellistan
  • Känns rejält i örat efter ett par timmar

Sitter föredömligt tajt

Till formen är Reflect Flow relativt stora och närvaron är påtaglig när de väl sitter på plats. Tillsammans med hörlurarna kommer tre par örontoppar samt tre par stabiliserande vingar i olika storlekar, samtliga tillverkade i mjuk silikon.

JBL Reflect Flow

Efter att ha hittat rätt storlek kan vi enkelt konstatera att de sitter stenhårt och rubbas inte ur sina lägen hur mycket vi än försöker provocera dem. Baksidan är att efter ett par timmar börjar de trycka på ordentligt i örongången och vi behöver ta en välbehövlig paus från hörlurarna.

JBL Reflect Flow

På vardera hörluren finns en fysisk funktionsknapp, med ett tryck på den vänstra växlar du mellan standardläget och Talkthru (musiken sänks rejält och du kan föra en konversation utan att du behöver ta av dig lurarna), Ambient Aware (reducerad volymstyrka för att även höra omgivande ljud), och med två snabba tryck byter du spår framåt i din spellista.

Den högra knappen har liknande funktion, där du med ett tryck pausar och återupptar uppspelningen alternativt svarar på och avslutar samtal, två tryck aktiverar Siri/Google Assistent/Bixby beroende på inställning och telefonmodell.

Specifikationer

Modell; Reflect Flow
Testad: December 2019
Tillverkare: JBL
Anslutning: Bluetooth 5.0
IP-certifiering: IPX7
Batteritid: Upp till 10 timmar per laddning + 20 timmar (laddningsdosa)
Frekvensåtergivning: 20 Hz – 20 kHz
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 2 x 8 gram, laddningsetui 72 gram
Rek. pris vid test: 1 499 kronor
Pris: Från 1 196 kronor via Prisjakt

Betyg: 4 av 5